TEFAL Principio TT1608 broodrooster

Principio TT1608 broodrooster Uitstekende broodrooster voor een scherpe prijs
 • Praktische, compact broodrooster met 2 broodgleuven. 
€ 24,951

Artikelnummer : TT160812

1. Consumentenadviesprijs

Principio: altijd een lekkere toast!

 
De Principio heeft 7 warmtestanden. Door de uitneembare kruimellade houd je het broodrooster makkelijk schoon.
 • Met de stopknop kun je op elk gewenst moment het roosteren onderbreken.
 • Ontdooifunctie
 • Vermogen: 850 W. voor een snelle bereiding 
Kenmerken
 • Uitneembare kruimellade – gemakkelijk schoon te maken

 • 1500578267_B2_stop.jpg

  Met de aparte stopknop kun je op elk gewenst moment het roosteren moeiteloos onderbreken

 • 1500578267_B3_high.jpg

  Met de high-liftfunctie neem je het brood gemakkelijk uit het broodrooster

 • 1500578267_B1_settings.jpg

  7 warmtestanden

 • 1500578267_B4_centreren.jpg

  Boterhammen worden automatisch gecentreerd. Zo worden ze gelijkmatig geroosterd.

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Hi-lift    
   
Stop    
   
Ontdooien    
   
Opwarmen    
   
Brood wordt automatisch gecentreerd voor gelijkmatig roosteren    
   
Uitneembare kruimellade    
   
Snoeropbergruimte    
   
Controlelampje    
nvt
Koele wanden    
nvt
Consumentenadviesprijs € 24,95
€ 54,95

Veelgestelde vragen
Met de ontdooiknop kunt u uw brood ontdooien en wordt er automatisch extra roostertijd gegeven om het brood te roosteren.
Een opwarmfunctie op een broodrooster vermindert automatisch de roostertijd naar ongeveer 30 seconden zodat afgekoelde toast terug op temperatuur kan worden gebracht zonder de toast te verbranden.
Nee, onze broodroosters zijn niet geschikt voor tostizakjes.
Deze geeft de mogelijkheid om de broodhouder licht op te tillen, waardoor u kleinere items zoals beschuitbollen en bagels eruit kunt halen zonder uw vingers te verbranden!
Op een werkvlak met genoeg ruimte er omheen, weg van brandbare stoffen (gordijnen, vuilnisbak, stopcontact, enz.) en nooit zonder toezicht.
Bijna alle soorten brood uit de winkel. Let erop dat droog brood sneller roostert dan vers brood. Bevroren brood roostert langzamer. Met de regelbare thermostaat kunt u de broodrooster naar smaak instellen. Als er een snee brood vast komt te zitten in het apparaat, schakelt u het apparaat uit en laat u het afkoelen. U kunt het sneetje dan verwijderen zonder risico op brandwonden.
De verschillen in vochtigheidsgraad tussen de diverse soorten brood kunnen ervoor zorgen dat de tijd en het roosterniveau verschillen. Enigszins droog brood moet op een zeer lage stand worden geroosterd. Zeer vers of volkorenbrood moet op een wat hogere stand worden geroosterd. Brood met een oneffen oppervlak, zoals kaiserbroodjes, heeft mogelijk een hogere roosterstand nodig.
Ja, wel brood met granen.
Nee, geen brood met gedroogd fruit. Als u het brood roostert, geeft het zelfs een slechte smaak en kan het fruit in harde stukjes veranderen. Ook kan het leiden tot schade aan het apparaat.
We raden aan geen producten te verwarmen of te roosteren die zijn bedekt of besprenkeld met suiker.
Ja. Met het automatische centreerstuk in al onze broodroosters en de extra diepe en brede gleuven op onze nieuwe modellen kunt u gemakkelijk broodjes, dunne of dikke sneetjes roosteren zonder dat ze aan de verwarmingselementen blijven kleven.
Nee. Gebruik uw broodrooster nooit om te bakken, grillen of ander voedsel te ontdooien dan brood.
Dat kan enkel met modellen die speciaal zijn ontwikkeld voor kleine broodjes. Let op, want er mogen maar 2 of 3 broodjes in de broodrooster om oververhitting te voorkomen.
Nee. Het apparaat kan slechts voor één functie tegelijk worden gebruikt.
Droog brood roostert sneller dan vers brood. Bevroren brood roostert langzamer.
Met de keuzeknop voor het bruiningsniveau kan je het roosteren afstemmen op je eigen smaak.
Voordat u de broodrooster reinigt, onderhoudt of opbergt, haalt u de stekker uit het stopcontact en laat u de broodrooster afkoelen. Als u de buitenkant en het netsnoer van de broodrooster wilt schoonmaken, gebruikt u een zachte doek of een licht vochtige spons en afwasmiddel en droogt u hem helemaal af. Als u de kruimellade wilt schoonmaken, verwijdert u deze en veegt u de lade af met een vochtige doek. Doe de kruimellade niet in de vaatwasmachine. Gebruik voor het onderhoud van de broodrooster nooit agressieve wasmiddelen, metalen voorwerpen of schuursponsjes. EN raak nooit het verwarmingselement aan.
De hendel blijft alleen omlaag wanneer de stekker van uw broodrooster in het stopcontact zit. Als er nog steeds een probleem is, haalt u het broodrooster uit het stopcontact, draait u hem om boven de gootsteen en schudt u zachtjes grote kruimels eruit die het mechanisme kunnen blokkeren. Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u het broodrooster mee naar een erkend servicecentrum.
Eén snee brood in een broodrooster met twee gleuven leidt tot een ongelijke verhitting.
Standaard vierkant gesneden brood. Vergeet niet dat oud brood sneller is geroosterd dan vers brood. Bevroren brood doet er langer over, afhankelijk van het model. Uw broodrooster is uitgerust met een knop om bevroren brood te roosteren
Brood dat al geroosterd is, hoeft u niet weg te gooien. Gebruik gewoon de opwarmfunctie van uw broodrooster (afhankelijk van het model).
Schakel het toestel uit en laat afkoelen. Trek de stekker uit het stopcontact voor u probeert om het brood te verwijderen. U kunt het sneetje dan verwijderen zonder risico op brandwonden. Vergeet niet dat u een ingeschakelde broodrooster niet onbeheerd mag achterlaten.
Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vindt u gemakkelijk alles wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.