Easy Grip

Een praktische serie bakvormen met sterke anti-aanbaklaag

  • Een praktisch en compleet assortiment bakvormen dat dankzij de grote handgrepen handig is in het gebruik.

Tefal Easy Grip, een ruim assortiment bakvormen met brede handgrepen.

Easy Grip is een breed assortiment bakvormen die voorzien zijn van brede handgrepen, heel praktisch en eenvoudig te gebruiken. De vormen zijn ook stevig en buitengewoon duurzaam.

Van cake tot pizza, duurzaam en handig, zo wordt bakken een plezier!
  • Dankzij de brede handgrepen zijn deze bakvormen praktisch en eenvoudig te gebruiken.
  • Gemaakt van sterk carbon steel – voor jarenlang bakplezier!
  • Dankzij de anti-aanbaklaag met reliëf komt je bakgerecht probleemloos uit de vorm.
  • Het kwaliteitsstempel van Tefal voor een concurrerende prijs!

Het assortiment Tefal Easy Grip bestaat onder meer uit:

  • Vlaaivorm (27 cm)- Ronde taartvorm (23 cm)- Bakvorm (12 x 25 cm)- Muffinvorm (12 muffins)- Pizzavorm (34 cm)- Bakplaat (36 x 26 cm)
  • Briochevorm (23 cm)
  • Springvorm (23, 25 en 27 cm)
  • Combi-springvorm (23, 25 en 27 cm)
  • Tulbandvorm ( 22 cm)
Kenmerken

Carbon steel, een stevig en duurzaam materiaal

Brede handgrepen zodat je de bakvorm gemakkelijk kunt vastpakken en uit de oven halen

Een oppervlak met reliëf zodat je bakgerecht probleemloos en perfect uit de vorm komt

Eigenschappen
Materiaal Carbon steel met anti-aanbaklaag
Taart  
Ronde cake  
Broodvorm  
Muffins  
Pizzavorm  
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Always use wooden or plastic utensils. Never use metal utensils.
No. All Tefal cake tins are made from aluminium. As aluminium is a metal, it cannot be used in the microwave (this could damage your microwave). There are also Proflex baking tins that are not made from aluminium … but they are not recommended for use in the microwave either
No. The internal coating would be damaged and the cookware would lose its non-stick properties. TEFAL has designed specific utensils for making cuts in its cookware.
Proflex cookware becomes torn if it is damaged by a sharp or blunt object.
No. It is designed to go in the oven and not on a hob.
Using it on the hob would lead to the cookware becoming warped.
Invetten is het aanbrengen van een dun laagje olie aan de binnenkant. Was uw pan voor het eerste gebruik in water en droog hem af. Verwarm hem dan 30 seconden op heel laag vuur, haal de pan van het vuur en doe er een dessertlepeltje plantaardige olie in. Verspreid de olie met een stukje keukenpapier over het hele oppervlak. Als u het product in de vaatwasmachine reinigt, moet u dit proces regelmatig herhalen.
The inside of your TEFAL cookware is coated with a highly resistant non-stick surface. Before using it for the first time, rinse your cookware in hot water, dry it and pour in half a tablespoon of cooking oil. Carefully spread the oil with a clean cloth.
Yes, but cleaning it with a sponge and some soapy water is enough.
It is very easy to keep clean: simply wash it in hot water with washing-up liquid and a sponge. Washing in the dishwasher is not recommended.
When you are cleaning the non-stick interior of your baking tin, never use wire wool or scouring pads or powder. Simply use a sponge, hot water and some washing-up liquid. If you wash the tin in the dishwasher, grease it again before using it (see Using your cookware for the first time).
The dimensions stated on the packaging are usually internal but in all cases a small diagram shows what the dimensions correspond to; you should refer to this diagram to interpret them.
The TEFAL non-stick coating can resist all known chemical products and is formulated in such a way that it does not break up or flake off in normal conditions of use. If the cookware is not used correctly and particles of the coating are accidentally swallowed, this does not present any danger. These particles are not toxic and are almost completely inert. They will pass through the body without being absorbed.
Alle anti-aanbaklagen bevatten PTFE, oftewel polytetrafluorethyleen. Dit is een polymeer plastic. Het is een glad materiaal dat bestaat uit tetrafluorethyleen-moleculen die alleen koolstof en fluor bevatten. Zuren en alkalische basen tasten de anti-aanbaklaag niet aan en deze blijft stabiel bij het koken. De Europese en Amerikaanse instanties voor de volksgezondheid hebben het gebruik van PTFE voor anti-aanbaklagen in kookgerei goedgekeurd. PTFE is een stof die geen enkele chemische reactie veroorzaakt bij contact met voedsel, water of reinigingsproducten. Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt het niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders.
NEE. Producten met een Tefal-anti-aanbaklaag bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren of er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Er worden sinds 2003 regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal-anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is. 
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de anti-aanbaklaag slijt. Wanneer u het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de anti-aanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons. Wanneer de pan heel erg heet wordt, kan het oppervlak verdrogen en gaan afbladderen. Dergelijke schade valt buiten de garantie. Als u incidenteel bij hoge temperaturen bakt of uw pannen te heet hebt laten worden, adviseren wij u ze vaker in te vetten.
Er is op dit moment veel verwarring over anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal zijn echter gemaakt van PTFE: polytetrafluorethyleen. Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Tefal en Groupe SEB stellen de resultaten beschikbaar van alle regelmatige controles die de afwezigheid van PFOA bevestigen. Bovendien heeft Groupe SEB zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil de groep garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn. U vindt deze belofte via de het informatieprogramma dat is opgezet door Groupe SEB.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. PFOA wordt gebruikt bij het fabricageproces van veel producten, zoals anti-aanbaklagen, verpakkingen die in de magnetron kunnen, bepaalde textielsoorten, vuilafstotend tapijt, vetafstotende lagen in pizzadozen, enz. Groupe SEB heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal-anti-aanbaklaag veilig zijn voor het milieu en voor de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij hebben geconstateerd dat deze schadelijke stoffen kunnen weglekken wanneer het product in de vaatwasmachine wordt gewassen en dat ze vervolgens kunnen neerslaan op alle keukengerei dat zich in de vaatwasmachine bevindt. Wanneer dit keukengerei vervolgens wordt gebruikt bij het koken of eten, krijgen mensen cadmium of lood in hun lichaam, dat vervolgens in het lichaam aanwezig blijft. Om die reden gebruiken wij al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. U vindt deze informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal-anti-aanbaklaag.
De Tefal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De volksgezondheidsautoriteiten in Europa en in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De volksgezondheidsautoriteiten hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening. En er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Wanneer een pan te heet wordt, komt daarbij rook vrij. De rook van anti-aanbakpannen vormt echter geen gevaar voor mensen of huisdieren, met uitzondering van vogels. Vogels hebben een heel kwetsbaar ademhalingsstelsel en zijn daardoor gevoelig voor rook in het algemeen. Het is dus voldoende als u erop let dat u op een goede manier kookt en dat u uw pannen nooit te heet laat worden.