TEFAL Express Anti-Calc GV7450 stoomgenerator

Express Anti-Calc GV7450 stoomgenerator Langdurige stoomprestaties
 • Stoomgenerator met een exclusieve kalkverzamelaar voor langdurige prestaties.
€ 219,951

Artikelnummer : GV7450E0

1. Consumentenadviesprijs

Express, snel strijken binnen handbereik!

Ontdek met Express een stoomgenerator die lange tijd je trouwe metgezel zal zijn. Wordt geleverd met een exclusief kalkverzamelsysteem waardoor je nog sneller kan strijken. Efficiënt en snel strijken!
 
De voordelen van een stoomgenerator:
 • De hoge stoomdruk tot 5 bar zorgt ervoor dat de stoom diep doordringt in de vezels van de stof.
 • Stoomafgifte: tot 120 g/min.
 • Waterreservoir van 1,7 L voor lange strijkbeurten.

Boordevol slimme eigenschappen:

 • Duurzame KALKVERZAMELAAR:
  • Gemakkelijk te verwijderen en te reinigen.
  • Doeltreffende kalkoplossing voor langdurige stoomprestaties.
 • Gemakkelijk strijken:
  • Kies zelf wanneer je het waterreservoir bijvult en blijf strijken zo lang als je wilt.
  • Dankzij het Integra system heb je geen last van het elektrisch snoer.
 • Veilig te verplaatsen dankzij het vergrendelsysteem.
Kenmerken
 • 1830003698_B1.png

  Superkrachtige stoomprestatie

 • 1830003698_B2.png

  Extra groot waterreservoir: onbeperkt na te vullen

 • 1830003698_B3.png

  Vergrendelsysteem: om de stoomgenerator gemakkelijk en veilig te verplaatsen

 • 1830003698_B4.png

  Kalkverzamelaar

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Hogedruk-stoomgenerator    
nvt    
   
Stoomafgifte 120  g/min
nvt 120  g/min
120  g/min
Verticaal stomen    
nvt    
   
Stoomstoot 0  g/min
nvt Nee  g/min
200  g/min
Sprayknop    
nvt    
   
Stoom- en temperatuurinstelling Handmatige instelling  
nvt Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Opwarmtijd 2  min
nvt 2  min
2  min
Stoomdruk 5  bar
nvt 5  bar
5  bar
Glijvermogen van de strijkzool *****  
nvt *****  
*****  
Duurzaamheid van de strijkzool / krasbestendigheid *****  
nvt *****  
*****  
Precisiepunt    
nvt    
   
Geconcentreerde stoomstoot aan de tip van de strijkzool    
nvt    
   
Strijkzooltechnologie Ultragliss Durilium  
nvt Ultragliss Turbo  
Autoclean  
Continue stoomverspreiding Tip, zijkant en kern  
nvt Tip, zijkant en kern  
Tip, zijkant en kern  
Comfortabele handgreep    
nvt    
   
Stille technologie    
nvt    
   
Stabiele achterkant    
nvt    
   
Inhoud watertank 1,7  L
nvt 1,8  L
1,7  L
Waterreservoir Vast  
nvt Afneembaar  
Vast  
Indicator "leeg reservoir"    
nvt    
   
Continu bijvullen    
nvt    
   
Druppelstop Nee  
nvt Nee  
Nee  
Automatische uitschakeling    
nvt    
   
Ecostand    
nvt    
   
Automatische snoeropwikkeling    
nvt    
   
Snoeropbergruimte Elektrisch snoer  
nvt Elektrisch snoer  
Elektrisch snoer  
Vergrendelsysteem    
nvt    
   
Lengte van het elektrische snoer 1,80  m
nvt 1,8  m
1,80  m
Anti-kalkfunctie Spoelsysteem  
nvt Spoelsysteem  
Spoelsysteem  
Kalkverzamelaar    
nvt    
nvt
Indicatielampje ontkalken    
nvt    
   
Kleur / materiaal Blauw  
nvt Paars  
Paars  
Consumentenadviesprijs € 219,95
€ 299,95
€ 209,95
€ 219,95

Veelgestelde vragen
Kies een in hoogte verstelbare strijkplank die kan worden aangepast aan uw lichaam. De strijkplank moet stabiel en robuust zijn zodat u het strijktoestel erop kunt plaatsen. De plank moet geperforeerd zijn zodat de stoom door de vezels van het textiel kan om het zachter te maken en het strijken te vergemakkelijken. De hoes van de strijkplank moet ook stoomdoorlatend zijn.
Met deze functie kan je textiel hangend op een kleerhanger strijken.
Zet de strijktemperatuur daarvoor op zijn maximale stand.
• Laat het kledingstuk op zijn hanger en trek met één hand zachtjes aan de stof.
• Druk met onderbrekingen de stoomknop in en verplaats het strijkijzer van boven naar beneden.
Door de zeer hoge temperatuur van de geproduceerde stoom worden de textielvezels zacht en worden kreuken verwijderd.
NB: gebruik de functie voor verticaal stomen nooit op kleding terwijl die door iemand gedragen wordt.
Ja, dit komt omdat de stoom wordt opgewekt in een ander gebied dan de strijkzool van het strijkijzer. Hiermee kunt u stoom krijgen in de laagste warmte-instelling, bv. zijde. Als de temperatuurregeling van het strijkijzer echter is ingesteld op de laagste instelling, moet u ook het instelwiel voor stoomproductie (afhankelijk van het model) instellen in de laagste stand, anders kunnen er waterdruppels verschijnen in de stoom.
• Kraanwater:
uw apparaat is gemaakt voor gebruik met kraanwater. Als u in een streek woont met erg hard water, kunt u 50% kraanwater vermengen met 50% gedemineraliseerd water dat in de handel verkrijgbaar is.
In sommige gebieden dicht bij de kust kan het voorkomen dat het kraanwater veel zout bevat. Gebruik in dat geval alleen gedemineraliseerd water.
• Waterverzachter:
er zijn verscheidene typen waterverzachters en het water van de meeste daarvan kunnen worden gebruikt in uw apparaat. Sommige waterverzachters, in het bijzonder die met chemische producten als zout, kunnen echter witte of bruine vlekken veroorzaken. Dat komt vooral voor bij filterkannen. Als dit probleem zich bij u voordoet, adviseren wij u te proberen onbehandeld kraanwater of water uit flessen te gebruiken.
Denk eraan:
gebruik geen regenwater, water met toevoegingen (bijvoorbeeld stijfsel of parfum) of water van huishoudelijke apparaten (wasdrogers, koelkasten, airconditioners). Dergelijke toevoegingen kunnen invloed hebben op de stoomontwikkeling en kunnen bij een hoge temperatuur bezinksel veroorzaken in de stoomkamer dat vlekken maakt op uw kleding en de levensduur van uw apparaat verkort.
Volg het volgende advies om te voorkomen dat de strijkzool beschadigd raakt: - Plaats je strijkijzer altijd op de achterkant of op zijn voet (afhankelijk van het model). - Strijk niet op schurende voorwerpen (knopen, ritsen enz.). - Maak de strijkzool nooit schoon met een schuur- of staalspons.
Glanzende strepen kunnen op sommige soorten textiel voorkomen, vooral als het een donkere kleur heeft. Wij raden aan donkere kleren binnenstebuiten te strijken en de juiste temperatuur te gebruiken. Als u textiel uit verschillende stoffen strijkt, stel dan de temperatuur in voor de meest fragiele stof. Belangrijk: de afkoeltijd van het strijkijzer is langer dan de opwarmtijd. U begint best met kleding die op lage temperatuur moet gestreken worden.
Zorg voordat u aan het onderhoud begint, dat de stekker van het apparaat uit het stopcontact is gehaald en dat de strijkzool, de stoomtank en het strijkijzerplateau zijn afgekoeld (wacht na het strijken ten minste 2 uur). Gebruik geen schoonmaak- of ontkalkingsmiddel om de strijkzool of het basisstation te reinigen. Houd het strijkijzer of het basisstation nooit onder de kraan. Het basisstation reinigen: • Veeg de plastic delen van tijd tot tijd af met een vochtig doekje. Onderhoud van de stoomtank (1 keer per maand): • Opmerking: om te zorgen dat de stoomtank efficiënt blijft werken en er geen kalkaanslag ontstaat, moet u de stoomtank na 10 keer gebruiken (ongeveer 1 keer per maand) spoelen. • Controleer of de generator koel is. De stekker moet ten minste 2 uur lang uit het stopcontact zijn geweest. • Maak de deksel van de stoomtank langzaam los. Als de stoomtank van uw generator een antikalkstaafje heeft, verwijder dit dan, spoel het schoon onder de kraan en plaats het terug in de tank. • Giet met een kan de stoomtank voor 3/4 vol met kraanwater. • Schud het basisstation een paar seconden voorzichtig heen en weer en giet deze dan volledig leeg in de gootsteen. • Voor een optimaal resultaat adviseren wij u deze stappen nog een keer uit te voeren. Doe dit vaker wanneer u in een streek met hard water woont. Het is erg belangrijk dat u de stoomtank NIET reinigt met een ontkalkingsmiddel. Hierdoor kan de tank beschadigd raken.
U hoeft de stoomgenerator niet te ontkalken, maar u kunt de stoomtank na elke 10 keer gebruiken afspoelen (raadpleeg de gebruikshandleiding). Gebruik nooit een ontkalkingsmiddel of azijn wanneer u de stoomtank afspoelt: die kunnen de stoomtank beschadigen. • Modellen met kalkverzamelaar: spoel de kalkverzamelaar af onder water. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' om het oranje 'antikalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model). • Modellen zonder kalkverzamelaar: spoel de stoomtank af. De volgende keer wanneer u de generator gebruikt, drukt u op de knop 'Restart' om het oranje 'antikalk'-lampje uit te schakelen (afhankelijk van het model).
• De Durillium-strijkzool: reinig de strijkzool regelmatig met een vochtig, niet-metalen schuursponsje. Voor gemakkelijker, niet-bijtend reinigen van de strijkzool van uw strijkijzer gebruikt u een vochtige spons op de strijkzool wanneer deze nog warm is.Als het verwijderen van vuil problemen oplevert, gebruikt u de stok die speciaal is gemaakt om de Durillium-strijkzolen te reinigen. • De roestvrije strijkzool:reinig de strijkzool van uw strijkijzer wanneer deze is afgekoeld met een vochtige doek of een niet-schurende spons. • De autoclean-strijkzool: wij raden u aan om een zachte vochtige doek op de warme strijkzool te gebruiken om het oppervlak niet te beschadigen. Waarschuwing: het gebruik van schoonmaakmiddelen voor strijkijzers veroorzaakt schade aan de autoclean-laag van uw strijkzool.
Nee. Wanneer u de stoomgenerator opstart of gebruikt, kunt u een pomp- of trilgeluid samen met een klikgeluid horen. Dit is geheel normaal en is gewoon de pomp die water in de stoomtank injecteert of de stoomklep die wordt geopend.
Nadat u de stoomtank hebt gespoeld, moet u op de herstartknop drukken en deze ongeveer 3 seconden vasthouden om het knipperende lampje te stoppen.
De aftapplug voor anti-kalkaanslag kan verkeerd zijn aangedraaid of de afdichting aan de binnenkant van de dop is vergaan.
Ja. Als u echter merkt dat het stoomsnoer is beschadigd, laat u het repareren door een erkende servicepartner.
Zet de temperatuurregelaar op de soort textiel die wordt gestreken en stel de stoomknop in (als de temperatuurregelaar is ingesteld op 'Synthetisch', moet de stoomknop op MIN staan).
Als de stoomtank niet werkt of het rode lampje op het bedieningspaneel aan gaat, ook als er nog steeds water in de tank zit, raden we u aan om te controleren of de watertank niet leeg is. U kunt ook controleren of de uitneembare watertank (afhankelijk van het model) stevig op zijn plaats is gedrukt en druk daarna op de herstartknop op het bedieningspaneel. De stoominstelling kan ook op minimum zijn gezet (afhankelijk van het model); draai de knop daarom om de hoeveelheid stoom te verhogen.
Als het rode waterlampje knippert, is er geen water in de watertank of de tank is niet volledig of stevig naar beneden gedrukt.
Dit kan het gevolg zijn van: 1) stoom proberen te gebruiken voor het strijkijzer heet genoeg is. Afhankelijk van het model van uw generator kunt u de stoomopbrengst, wanneer u op een lage temperatuur strijkt, verminderen door de stoominstelling op het bedieningspaneel aan te passen. Wacht tot het temperatuurlampje uitgaat voor u begint te strijken. 2) Misschien is het water in de buisjes gecondenseerd omdat u voor de eerste keer stoom gebruikt of u lange tijd geen stoom hebt gebruikt. Houd het strijkijzer in dat geval weg van de strijkplank en druk op de stoomknop tot er stoom uit het strijkijzer komt. 3) Een overmatig gebruik van de turbostoomfunctie kan de strijkzool doen afkoelen. Gebruik de turbostoomfunctie in dit geval niet meer en laat het temperatuurlampje aan- en weer uitgaan voor u deze functie weer gebruikt. 4) De stoomtank is misschien te vol. Vul de tank niet tot helemaal bovenaan.
Het beveiligingsmechanisme van de generator is geactiveerd. U moet de generator laten controleren door een erkende reparateur.
• Je gebruikt chemische ontkalkingsproducten of toevoegingen in het water. Voeg deze producten nooit toe aan het water in het reservoir. Neem contact op met een erkend servicecentrum als dit is gebeurd.
• Je wasgoed is niet goed genoeg gespoeld, of je strijkt een nieuw kledingstuk dat nog niet is gewassen. Zorg ervoor dat je wasgoed grondig is gespoeld, zodat zeepresten of chemische stoffen op nieuwe kleding, die aan het strijkijzer kunnen plakken, worden verwijderd.
• Je strijkijzer is te heet. Zie de aanbevelingen voor temperatuurinstellingen in je producthandleiding.
• Je gebruikt stijfsel. Spray stijfsel alleen aan de achterkant van de stof die je gaat strijken.
Sommige soorten stijfsel en synthetische vezels kunnen aan de strijkzool blijven plakken. Maak de strijkzool schoon.
De interne onderdelen kunnen een metaalachtig geluid maken wanneer de temperatuur verandert. Hier is niets verkeerds aan.
Dit is volkomen normaal. Uw strijkijzer genereert heel veel stoom die op de strijkplank condenseert. Er kunnen enkele waterdruppels onder de strijkplank ontstaan die op de grond vallen.
Gebruik de machine niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
  De afzetting van kalk wordt voorkomen doordat het water niet rechtstreeks in contact komt met het verwarmingselement, dat zich buiten het reservoir bevindt. Het reservoir moet echter na 10 keer gebruik worden uitgespoeld om kalkaanslag te vermijden.
Nee. De twee kabels zijn apart geïsoleerd; ze zijn beschermd en grondig gecontroleerd. Als u echter ziet dat de kabel is beschadigd, moet u deze laten repareren door een erkend reparatiecentrum.
Met de ECO-functie kunt u het energieverbruik verminderen. Dit houdt in dat u minder elektriciteit gebruikt en dat er daarom wat minder stoom wordt gegenereerd.
Deze functies wijzen erop dat uw stoomgenerator is uitgerust met elektronische regeling die zorgt voor een perfecte combinatie van temperatuur en stoom. Zo kunt u veilig alle strijkbare kleding strijken zonder dat u ze vooraf hoeft te sorteren.
Nee. De druk is relatief laag. Dit apparaat heeft een dubbele beveiliging.
- Een klep die voorkomt dat de druk te hoog oploopt en ervoor zorgt dat bij een storing van het apparaat de overtollige stoom kan ontsnappen.
- Een zekering die oververhitting voorkomt.
Een stoomgenerator is een heel krachtig strijkijzer dat in een afzonderlijk reservoir grote hoeveelheden krachtige stoom aanmaakt en die stoom continu door de strijkzool in de kleren jaagt. Het voordeel is dat strijken maar half zo lang duurt en de kleding perfect is gestreken. Een strijkijzer met stoomstation is als een gewoon strijkijzer, alleen met een apart, groter waterreservoir. Het water wordt uit het reservoir naar het strijkijzer gepompt. De stoom wordt niet in het afzonderlijke reservoir, maar in het strijkijzer zelf gegenereerd. De stoomopbrengst is constant, maar niet zo krachtig als die van een stoomgenerator.
Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vindt u gemakkelijk alles wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.