TEFAL Prima FV2350 stoomstrijkijzer

Prima FV2350 stoomstrijkijzer Eenvoudig strijken met een stoomstoot tot 85 g/min
 • Doeltreffend strijken dankzij krachtige stoomprestaties.
€ 32,951

Artikelnummer : FV2350E0

1. Consumentenadviesprijs

Goede kwaliteit voor een prima prijs!

Ontdek de Prima, een compact stoomstrijkijzer met een stoompunt die strijken echt gemakkelijk maakt! 

Zeer gemakkelijk te gebruiken:
 • Eenvoudig te gebruiken: licht en stabiel.
 • Eenvoudig te vullen dankzij een grote vulopening.
 • Eenvoudig op te bergen: wikkel het snoer om het strijkijzer en berg het eenvoudig op.

Duurzaam: Lange levensduur en eenvoudig onderhoud met de dubbele zelfreinigings- en anti-kalksystemen.

Krachtige stoomprestaties:

 • Variabele stoomafgifte: tot 30 g continue stoom per minuut om je textiel te bevochtigen en zachter te maken voor soepeler strijken.
 • Krachtige stoomstoot: tot 85 g stoom per minuut om de meest lastige kreukels in een oogwenk glad te strijken.
 • Verticaal stomen: doeltreffend verticaal stomen, ideaal voor fijne stoffen
 • Krachtig: 2000 W voor topprestaties.
Kenmerken
 • Anti-kleefzool voor perfect glijvermogen

 • Goede strijkresultaten: Stoomstoot van 85 g voor het gemakkelijk gladstrijken van hardnekkige kreukels

 • Krachtige variabele stoomafgifte voor doeltreffend strijken

 • default

  Verticale stoomafgifte om kreukels in gordijnen en fijne stoffen eenvoudig te verwijderen

 • Eenvoudig te vullen

 • default

  Verticale stoomafgifte om kreukels in gordijnen en fijne stoffen eenvoudig te verwijderen

Accessoires
Eigenschappen - Vergelijking
Vermogen 2000  W
nvt 1800  W
Continue stoomafgifte 30  g/min
nvt 30  g/min
Stoomstoot 85  g/min
nvt nee  g/min
Verticaal stomen    
   
   
Sprayknop    
   
   
Stoom- en temperatuurinstelling Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Handmatige instelling  
Strijkzooltechnologie Anti-kleeflaag  
nvt PTFE  
Glijvermogen van de strijkzool ***  
***  
***  
Duurzaamheid van de strijkzool / krasbestendigheid ***  
***  
***  
Continue stoomverspreiding Tip en zijkant  
Tip en zijkant  
Tip en zijkant  
Comfortabele handgreep    
   
   
Inhoud watertank 0,27  L
nvt 0,27  L
Inhoud watertank 270  ml
nvt 270  ml
Vulopening voor water Extra groot  
Gemiddeld  
Extra groot  
Druppelstop Nee  
   
Nee  
Automatische uitschakeling    
   
   
Ecostand    
   
   
Lengte van het elektrische snoer 1,80  m
nvt 1,80  m
Snoeropbergruimte    
   
   
Anti-kalkfunctie Anti-kalkinstelling  
Ingebouwd anti-kalksysteem en anti-kalkfunctie  
Anti-kalkinstelling  
Kleur / materiaal Paars  
nvt Lichtblauw  
Consumentenadviesprijs € 32,95
€ 29,95
€ 29,95

Veelgestelde vragen
Kies een in hoogte verstelbare strijkplank die kan worden aangepast aan uw lichaam. De strijkplank moet stabiel en robuust zijn zodat u het strijktoestel erop kunt plaatsen. De plank moet geperforeerd zijn zodat de stoom door de vezels van het textiel kan om het zachter te maken en het strijken te vergemakkelijken. De hoes van de strijkplank moet ook stoomdoorlatend zijn.
Dit kan verschillende oorzaken hebben:• U gebruikt niet het juiste type water (raadpleeg de FAQ 'Welk water kan ik het best gebruiken om te strijken?'). • U heeft een stijfselproduct gebruikt op uw wasgoed (spuit dit altijd op de averechtse kant van het te strijken textiel en maak uw strijkijzer achteraf schoon). • Er zijn kledingvezels vast komen te zitten in de gaatjes van het strijkijzer en deze zijn verkoold. • De kleding is na het wassen niet goed uitgespoeld en er is wasmiddel in blijven zitten, of u heeft een nieuw kledingstuk gestreken voordat u het heeft gewassen. • Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het juiste type water en maak de strijkzool af en toe schoon met een vochtige spons.
Het is essentieel dat u de juiste strijktemperatuur kiest.
Uw strijkijzer heeft een ingebouwde thermostaat die de temperatuur heel precies regelt over het gehele oppervlak van de strijkzool. Op de instelknop van de thermostaat staan de internationale aanduidingen met stippen die overeenkomen met drie strijktemperaturen.
Let erop dat u de juiste temperatuur kiest voor uw kleding:
- 1 stip voor synthetische stoffen
- 2 stippen voor wol en zijde
- 3 stippen voor katoen en linnen
• Maak niet te intensief gebruik van de knop voor een extra stoomstoot. Wacht een paar seconden voordat u de knop opnieuw gebruikt. • De temperatuurregeling moet zich in het stoomgebied bevinden (tussen 2 stippen en 'MAX'). • Gebruik alleen stoom als het strijkijzer op temperatuur is (het lampje moet uit zijn).
Met deze functie kan je textiel hangend op een kleerhanger strijken.
Zet de strijktemperatuur daarvoor op zijn maximale stand.
• Laat het kledingstuk op zijn hanger en trek met één hand zachtjes aan de stof.
• Druk met onderbrekingen de stoomknop in en verplaats het strijkijzer van boven naar beneden.
Door de zeer hoge temperatuur van de geproduceerde stoom worden de textielvezels zacht en worden kreuken verwijderd.
NB: gebruik de functie voor verticaal stomen nooit op kleding terwijl die door iemand gedragen wordt.
Ja. U hoeft de tank niet te vullen met water. Stel de variabele stoomknop in op 'Droog' en stel de temperatuur in op de textielsoort (punten •, ••, •••).
Aan het einde van uw strijksessie raden we u aan dat wanneer uw strijkijzer eenmaal is afgekoeld, u de strijkzool afveegt rond de stoomgaten om eventueel verbrande vezels te verwijderen die rond de stoomgaten zijn verzameld.
Als u het strijkijzer lange tijd niet hebt gebruikt (bijvoorbeeld meerdere weken), gebruikt u het ijzer een paar minuten boven de gootsteen om vuil en kalkdeeltjes te verwijderen die vlekken op uw wasgoed kunnen maken.

Nee. Laat het strijkijzer afkoelen voordat u het wegzet en volg deze 4 tips: leeg het water dat in het waterreservoir zit, stel de thermostaat in op de laagste stand, sluit de stoomknop en zet het strijkijzer rechtop of plaats het op zijn voet (afhankelijk van het model).
Nee. U moet altijd eerst de stekker uit het stopcontact halen voordat u het strijkijzer vult.
Volg het volgende advies om te voorkomen dat de strijkzool beschadigd raakt: - Plaats je strijkijzer altijd op de achterkant of op zijn voet (afhankelijk van het model). - Strijk niet op schurende voorwerpen (knopen, ritsen enz.). - Maak de strijkzool nooit schoon met een schuur- of staalspons.
Glanzende strepen kunnen op sommige soorten textiel voorkomen, vooral als het een donkere kleur heeft. Wij raden aan donkere kleren binnenstebuiten te strijken en de juiste temperatuur te gebruiken. Als u textiel uit verschillende stoffen strijkt, stel dan de temperatuur in voor de meest fragiele stof. Belangrijk: de afkoeltijd van het strijkijzer is langer dan de opwarmtijd. U begint best met kleding die op lage temperatuur moet gestreken worden.
Uw apparaat is gemaakt voor gebruik met kraanwater. Als uw water heel hard is, kunt u 50% kraanwater vermengen met 50% gedestilleerd water (verkrijgbaar in de winkel).
Gebruik geen regenwater of water met additieven (stijfmiddel, parfum, aromatische substanties, weekmakers, e.d.) of water verkregen uit condensatie (bijv. droogtrommels, koelkasten, airco´s of regenwater). Dit water bevat organisch afval en mineralen die bij verhitting condenseren en spatten, bruine vlekken of voortijdige slijtage aan het apparaat veroorzaken.

Als uw strijkijzer een antikalksysteem heeft, moet u het antikalkstaafje 1 keer per maand reinigen. Hiertoe haalt u de stekker van het strijkijzer uit het stopcontact en laat u het 30-45 minuten afkoelen. Giet het water uit het strijkijzer, pak het staafje aan de bovenkant vast en trek het uit het strijkijzer. Laat het antikalkstaafje 4 uur weken in een glas schoonmaakazijn of citroenzuur en spoel het antikalkstaafje vervolgens grondig onder kraanwater. Plaats het antikalkstaafje terug in het strijkijzer. Waarschuwing! Raak het uiteinde van het antikalkstaafje nooit aan. Het strijkijzer werkt niet zonder het antikalkstaafje.
Vul om te beginnen het waterreservoir met water tot de aanduiding 'MAX'.Zet de thermostaat op 'MAX' en de stoom op 'DRY' en zet het strijkijzer aan. Zet het strijkijzer neer op de achterkant en laat het ongeveer 5 minuten warm worden. Haal dan de stekker uit het stopcontact en hou het strijkijzer horizontaal boven de gootsteen. Verwijder het antikalkstaafje (of, afhankelijk van het model, zet het strijkijzer in de stand zelfreiniging/autoclean). Stoom, water en kalkresten worden via de stoomgaatjes uit het stoomreservoir verwijderd en het strijkijzer is weer schoon. Plaats als u klaar bent het antikalkstaafje weer terug. Als uw strijkijzer koud is, kunt u voorzichtig kalkdeeltjes en vuil uit de gaatjes van de strijkzool verwijderen met uw stofzuiger.
Vier goede tips:na het gebruik leegt u de stoomtank, sluit u de stoomknop, stelt u de thermostaat in op de minimumstand en zet u het strijkijzer rechtop.Reinigen:gebruik een vochtige doek om uw strijkijzer af te vegen en gebruik nooit schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen.Als uw strijkijzer een automatische reinigingsfunctie heeft, raadpleegt u de handleiding voordat u deze functie gebruikt.Tips:• Gebruik altijd onbehandeld water in uw strijkijzer. Als u in een regio met erg hard water woont, raden wij u aan om een combinatie van 50% onbehandeld kraanwater en 50% gedestilleerd water te gebruiken.• Plaats uw strijkijzer niet op scherpe objecten, zoals ritssluitingen en metalen knopen.• Plaats uw strijkijzer niet plat op een ruwe ondergrond.
U moet voorzorgsmaatregelen treffen zodat het gebruik van uw strijkijzer zonder risico is.Heel belangrijk: laat een heet strijkijzer nooit onbeheerd achter.Dit is niet alleen belangrijk om oververhitting van het strijkijzer of de ondergrond waarop het ijzer staat te voorkomen, maar ook om te verzekeren dat niemand zich aan het ijzer brandt. Als u voor optimale zekerheid en veiligheid wilt gaan, kiest u een strijkijzer dat een automatische uitschakelfunctie heeft.De volgende punten moet u zeker vermijden:laat nooit een heet strijkijzer binnen handbereik van kinderen of huisdieren staan die het ijzer kunnen omgooien en zichzelf kunnen verwonden.Net als elk ander elektrisch apparaat mag u het strijkijzer nooit in water plaatsen.Gebruik geen strijkijzer dat is gevallen of dat een beschadigd netsnoer heeft. Neem bij de minste twijfel over de staat van uw strijkijzer contact op met uw servicecentrum.Trek de stekker van uw strijkijzer altijd uit het stopcontact voor u weggaat, het schoonmaakt of met water vult (tenzij het een model met een afneembaar reservoir is). Controleer regelmatig het waterniveau om er zeker van te zijn dat er altijd genoeg water is.
Gebruik nooit een ontkalkingsmiddel of azijn wanneer u de stoomtank afspoelt: die kunnen de stoomtank beschadigen. • Zelfreiniging: verwarm het strijkijzer, haal de stekker uit het stopcontact, verwijder het antikalkstaafje en spuit het strijkijzer uit boven de gootsteen. • Het antikalkstaafje schoonmaken: verwijder het antikalkstaafje en laat het 4 uur in een kopje schoonmaakazijn of citroenzuur weken.
Het product is niet ontworpen om het water volledig te verwijderen. Je kunt het strijkijzer gerust gebruiken of opbergen met nog een klein beetje water in het reservoir. Als je het strijkijzer weg wilt zetten, verwijder dan zoveel mogelijk van het water en zet het strijkijzer overeind.
• De Durillium-strijkzool: reinig de strijkzool regelmatig met een vochtig, niet-metalen schuursponsje. Voor gemakkelijker, niet-bijtend reinigen van de strijkzool van uw strijkijzer gebruikt u een vochtige spons op de strijkzool wanneer deze nog warm is.Als het verwijderen van vuil problemen oplevert, gebruikt u de stok die speciaal is gemaakt om de Durillium-strijkzolen te reinigen. • De roestvrije strijkzool:reinig de strijkzool van uw strijkijzer wanneer deze is afgekoeld met een vochtige doek of een niet-schurende spons. • De autoclean-strijkzool: wij raden u aan om een zachte vochtige doek op de warme strijkzool te gebruiken om het oppervlak niet te beschadigen. Waarschuwing: het gebruik van schoonmaakmiddelen voor strijkijzers veroorzaakt schade aan de autoclean-laag van uw strijkzool.
3 mogelijke oorzaken: • Geen stroom: controleer of de stekker correct in het stopcontact is geplaatst of probeer een ander stopcontact. • Temperatuurregeling is te laag ingesteld: stel de temperatuurregeling in op een hogere temperatuur. • De automatische elektronische uitschakeling* is actief: beweeg uw strijkijzer. * afhankelijk van het model
Stel uw strijkijzer altijd in op de functie 'Geen stoom' voordat u het vult.

Schud het strijkijzer zachtjes om het te reactiveren, de lampjes moeten knipperen en daarna moet het product opwarmen.

Sommige strijkijzers (afhankelijk van het model) kunnen stoom produceren als ze zijn ingesteld op één stip, maar de meerderheid van onze strijkijzers produceert alleen stoom wanneer ze zijn ingesteld op de instelling 2 of 3 stippen. Als u naar de thermostaatknop van het strijkijzer kijkt, ziet u dat de instelling met 2 of 3 stippen een gearceerde achtergrond heeft, wat betekent dat het strijkijzer stoom produceert wanneer de knop is ingesteld binnen dit gearceerde gebied.
Niet alle stoomgaten geven stoom vrij. De kleinere gaten in de strijkzool die eruit zien alsof ze stoomgaten zijn, zijn eigenlijk ontworpen om te helpen met het glijvermogen van de strijkzool.
Er zit niet genoeg water in het waterreservoir. Vul het reservoir met de hoeveelheid die staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing en druk een paar keer op de sproeiknop om het systeem volledig te vullen.
Alle strijkijzers zijn voorzien van een thermostaatlampje. Het is normaal dat het thermostaatlampje aan- en uitgaat. Dit betekent dat de thermostaat werkt en dat je strijkzool op de gewenste temperatuur wordt gehouden. Als het lampje voor automatische uitschakeling knippert, moet je de automatische uitschakelingsfunctie uitzetten. Doe dit door zachtjes met het strijkijzer te schudden, zodat het strijkijzer weer kan verhitten.
Wanneer u het strijkijzer voor de eerste keer opwarmt, kunt u wat geur en rook opmerken. Dit zijn gewoon technologische resten van het productieproces die eraf branden. Ze zijn onschuldig en verdwijnen snel.
Dit is volkomen normaal. Uw strijkijzer genereert heel veel stoom die op de strijkplank condenseert. Er kunnen enkele waterdruppels onder de strijkplank ontstaan die op de grond vallen.
Het strijkijzer is horizontaal opgeslagen zonder de watertank leeg te laten lopen en met de stoomknop in stoomstand. Als u het strijkijzer horizontaal opslaat, controleert u of de tank leeg is en of de stoomknop op de stand 'DROOG' staat.
Controleer de volgende punten: • Het reservoir is leeg of bijna leeg: voeg meer water toe. • De geselecteerde temperatuur is te laag, waardoor geen stoom kan worden gegenereerd; zet de thermostaat in het stoomgebied (tussen 2 stippen en 'MAX'). • Als uw strijkijzer een 'Dry/Steam'-regelaar heeft, zet deze dan in de 'Steam'-stand. • Er zit kalkaanslag in het strijkijzer; ontkalk uw strijkijzer. • Uw strijkijzer beschikt over een intelligent systeem (een bewegingssensor) dat de stoomafgifte tijdelijk onderbreekt wanneer het strijkijzer niet beweegt, zelfs in horizontale positie. Dankzij deze functie verspilt u geen stoom meer terwijl u met uw kleding bezig bent.
Gelieve de volgende punten te controleren:
• Het reservoir is leeg of bijna leeg, voeg water toe aan het reservoir,
• De gekozen temperatuur is te laag om deze functie te gebruiken, stel de thermostaat in tussen 3 punten en MAX.
De extra-stoomknop of turboknop mag niet te intensief worden gebruikt, wacht enkele seconden tussen iedere druk op de knop.
Je vult de tank terwijl de "Dry/Steam"-regelaar op "Steam" staat – deze moet tijdens het vullen in de stand "Dry" staan. Of je hebt je strijkijzer met te veel water gevuld – ga niet over het "MAX"-niveau op de tank.
Sommige soorten stijfsel en synthetische vezels kunnen aan de strijkzool blijven plakken. Maak de strijkzool schoon.
Waarschijnlijk is dit gekristalliseerd calciumchloorhypochloriet. Voer twee of drie keer de zelfreinigingsprocedure uit (zie de instructies in de handleiding). Als het probleem hiermee niet is opgelost, moet het strijkijzer mogelijk worden gerepareerd. Neem contact op met het servicecentrum.
De interne onderdelen kunnen een metaalachtig geluid maken wanneer de temperatuur verandert. Hier is niets verkeerds aan.
Gebruik de machine niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Dit kan te wijten zijn aan het gebruik van chemische ontkalkingsmiddelen of toevoegingsmiddelen in het strijkwater. Gebruik dit soort producten nooit in het waterreservoir (zie onze aanbevelingen over het te gebruiken water). Er kunnen ook restjes achtergebleven zijn in het stoomreservoir of op de strijkzool. Gebruik in dit geval de zelfreinigingsfunctie (afhankelijk van het model). Alle wasgoed en vooral nieuwe kledingstukken moeten grondig worden gewassen en gespoeld om eventuele zeep- en chemische resten te verwijderen voordat u ze gaat strijken. Als deze niet worden verwijderd tijdens het wassen, kunnen zij later uit de strijkzool te voorschijn komen in de vorm van bruine of witte vlekken of strepen op uw wasgoed.
Stem de temperatuur op de thermostaat af op het type textiel. De strijkzool blijft mogelijk aan de kleding kleven omdat u stijfsel heeft gebruikt. Spuit stijfsel altijd op de averechtse kant van de kleding, zodat de strijkzool niet in contact komt met het stijfsel. Verwijder opdrukken uit rubber op het textiel van de strijkzool (kleding met dergelijke opdrukken moet altijd averechts worden gestreken).
De kalkverzamelaar verzamelt automatisch de kalkaanslag die zich in je strijkijzer opbouwt. De hoeveelheid verzamelde kalk is afhankelijk van de hardheid van het water.

Het elektronische systeem onderbreekt de stroomvoorziening en het "auto-stop"-lampje knippert als het strijkijzer niet wordt bewogen gedurende 8 minuten (op de achterzijde of op zijn voet) of gedurende 30 seconden in horizontale stand. Om het strijkijzer opnieuw in te schakelen, schud je het zachtjes totdat het lampje uitgaat.
Uw apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vindt u gemakkelijk alles wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.