Tefal Airbake

Airbake Better Baking results guaranted!
 • A clever double layer system to prevent overheating.

AirBake, better baking results guaranteed!*

With AirBake, Tefal delivers its technology to guarantee you better baking.
 • Innovative baking tins with a Double Layer system to prevent burning.
 • Microdome technology for lighter.
 • Easy to clean and remove your cakes, thanks to the duable non-stick coating.

The Airbake product range includes, among others:

 • Tart tin (27cm)
 • Round cake tin (23cm)
 • Loaf pan (12x23cm)
 • Square cake tin (23cm)
 • 12 muffins tin (36x25cm)
 • Oblong cake tin (36x25cm)

 

 

*vs traditional baking using the same method.

 

Kenmerken
 • Innovative Baking

 • Double Layer System: prevents from overheating

 • Long lasting non-stick coating for a perfect release and easy cleaning

 • Microdome® Technology: for a softer result

Accessoires
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
De binnenkant van uw bakvormen heeft een uiterst resistente anti-aanbaklaag. Voordat u ze voor het eerst gebruikt, spoelt u ze met heet water en laat u ze drogen, daarna giet u er een halve eetlepel olie voor bakken en braden in. Verspreid de olie voorzichtig met een schone doek.
Gebruik altijd houten of plastic keukengerei. Gebruik nooit metalen keukengerei.
Nee. Alle taartvormen van zijn gemaakt van aluminium. Omdat aluminium een metaal is, kan het niet gebruikt worden in de magnetron (dit kan uw magnetron beschadigen). Er bestaan ook Proflex-bakvormen die niet van aluminium gemaakt zijn ... maar deze worden ook niet aangeraden voor gebruik in de magnetron.
Nee. De binnenlaag kan beschadigd raken en de bakvorm kan zijn anti-aanbakeigenschappen verliezen. TEFAL heeft speciaal keukengerei ontwikkeld om in de bakvormen te snijden. PROFLEX-bakvormen kunnen scheuren als ze beschadigd raken door een scherp of bot voorwerp.
Nee. Ze zijn ontworpen voor gebruik in de oven en niet op een kookplaat. Als ze op een kookplaat worden gebruikt, zouden de bakvormen kromtrekken.
Invetten is het aanbrengen van een dun laagje olie aan de binnenkant. Was uw pan voor het eerste gebruik in water en droog hem af. Verwarm hem dan 30 seconden op heel laag vuur, haal de pan van het vuur en doe er een dessertlepeltje plantaardige olie in. Verspreid de olie met een stukje keukenpapier over het hele oppervlak. Als u het product in de vaatwasmachine reinigt, moet u dit proces regelmatig herhalen.
Gebruik in heteluchtovens geen materialen van glas of aardewerk. Stel een lagere baktemperatuur in dan aanbevolen en verhoog de baktijd.
Ja, maar het volstaat om ze met een spons en wat zeepwater te reinigen.
Gebruik bij het schoonmaken van de anti-aanbakbinnenlaag van uw bakvorm nooit staalwol, schuursponsjes of schuurpoeder. Gebruik een gewone spons, warm water en wat afwasmiddel. Als u de vorm in de vaatwasmachine hebt schoongemaakt, vet hem dan in voordat u hem opnieuw gebruikt (zie Voor het eerste gebruik van uw bakvormen).
• Houd de aanbevolen baktijd aan,
• Gebruik bij voorkeur een donkergekleurde metalen bakvorm die in de hoogte verstelbaar is, en liever geen bakvormen van aardewerk, terracotta, porselein of glas
• Zet de bakvorm op de juiste hoogte: in het midden voor een oven met ventilator en onderin voor een convectieoven.
• Gebruik geen aluminiumfolie.
De anti-aanbaklaag is bestand tegen alle gekende chemicaliën en is zodanig opgebouwd dat ze bij normaal gebruik niet breekt of afschilfert. Als de bakvormen niet correct worden gebruikt en deeltjes van de laag per ongeluk worden ingeslikt, dan is dit ongevaarlijk. De deeltjes zijn niet giftig en zijn bijna volledig inert. Ze worden niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd.
Wanneer een pan te heet wordt, komt daarbij rook vrij. De rook van anti-aanbakpannen vormt echter geen gevaar voor mensen of huisdieren, met uitzondering van vogels. Vogels hebben een heel kwetsbaar ademhalingsstelsel en zijn daardoor gevoelig voor rook in het algemeen. Het is dus voldoende als u erop let dat u op een goede manier kookt en dat u uw pannen nooit te heet laat worden.
De afmetingen op de verpakking zijn meestal de binnenafmetingen, maar telkens geeft een klein diagram aan waarnaar de afmetingen precies verwijzen. Raadpleeg dit diagram voor verduidelijking.
Alle anti-aanbaklagen bevatten PTFE, oftewel polytetrafluorethyleen. Dit is een polymeer plastic. Het is een glad materiaal dat bestaat uit tetrafluorethyleenmoleculen die alleen koolstof en fluor bevatten. Zuren en alkalische basen tasten de anti-aanbaklaag niet aan en deze blijft stabiel bij het koken. De Franse, Europese en Amerikaanse instanties voor de volksgezondheid hebben het gebruik van PTFE voor anti-aanbaklagen in kookgerei goedgekeurd. PTFE is een stof die geen enkele chemische reactie veroorzaakt bij contact met voedsel, water of reinigingsproducten. Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt de stof niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders.
NEE. Producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren of er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Er worden sinds 2003 regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de anti-aanbaklaag slijt. Wanneer u het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de anti-aanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons. Wanneer de pan heel erg heet wordt, kan het oppervlak verdrogen en gaan afbladderen. Dergelijke schade valt buiten de garantie. Als u incidenteel bij hoge temperaturen bakt of uw pannen te heet hebt laten worden, adviseren wij u ze vaker in te vetten.
Er is op dit moment veel verwarring over anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn. U vindt deze belofte via het eco-informatieprogramma dat is opgezet door Groupe SEB.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. PFOA wordt gebruikt bij het fabricageproces van veel producten, zoals anti-aanbaklagen, verpakkingen die in de magnetron kunnen, bepaalde textielsoorten, vuilafstotend tapijt, vetafstotende lagen in pizzadozen enz. Tefal/T-fal heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag veilig zijn voor het milieu en voor de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij hebben vastgesteld dat deze schadelijke stoffen kunnen loskomen wanneer het product in de vaatwasmachine wordt gewassen en dat ze vervolgens kunnen terechtkomen op alle keukengerei dat zich in de vaatwasmachine bevindt. Wanneer dit keukengerei vervolgens wordt gebruikt bij het koken of eten, krijgen mensen cadmium of lood in hun lichaam, dat vervolgens in het lichaam aanwezig blijft. Om die reden gebruiken wij al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. U vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
Groupe SEB heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgezet. Groupe SEB garandeert hiermee dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig is in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten onschadelijk zijn voor het milieu en voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China) (link naar de sites van de laboratoria). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.