'Steakhouse'-entrecotes

'Steakhouse'-entrecotes

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 dikke, sappige entrecotes, 2 cm dik
  • Zeezout
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Haal de entrecotes ten minste 10 minuten voordat je ze wilt bakken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Bestrooi ze met flink veel zout en peper en wrijf ze in met olijfolie.

Verhit de grillpan. Leg, als de pan goed heet is, de entrecotes er naast elkaar in. Zorg dat ze elkaar niet raken. Druk de entrecotes met een houten spatel omlaag zodat ze goed tegen de ribbels van de grillpan aan liggen. Het is niet erg als er wat rookontwikkeling ontstaat. Als je het raam openzet klaart de lucht snel weer op!

Keer de entrecotes na 3 minuten, en bak ze nog eens 3 minuten op de andere kant. De entrecotes zijn nu mooi roze van binnen. Bak ze gerust wat langer als je het vlees liever wat meer doorbakken hebt.

Laat de steaks een paar minuten rusten en serveer ze met een salade van wilde rucola.

Benodigde Tefal producten