ÎLES FLOTTANTES

ÎLES FLOTTANTES

Nagerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 EIEREN
  • 160 g SUIKER
  • 500 ml MELK
  • 1 THEELEPEL VLOEIBARE VANILLE

Bereidingswijze

Splits het eiwit van de eidooiers.

Plaats de klopper en voeg de eidooiers en 80 g suiker toe.

Mix 1 min op snelheid 6. Na 30 s voegt u de melk en de vanille toe.

Start het dessertprogramma op 85°C op snelheid 4 gedurende 12 min.

Zet de anglaisecrème opzij en maak de keukenmachine schoon.

Plaats de klopper in de droge keukenmachine en voeg de eiwitten met de rest van de suiker toe.

Laat 6 min 30 draaien op snelheid 7 op 70ºC zonder dop.

Als de timer klinkt, geeft u de eiwitten vorm en laat u ze uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de crème over de kommetjes en voeg de geklopte eiwitten toe.

Dien gekoeld op.

TIP - Je kunt de geklopte eiwitten versieren met cacao, gehakte gedroogde vruchten of karamel (recept voor karamelcake Nr 217).

Benodigde Tefal producten