AARDBEIEN TAARTJES

AARDBEIEN TAARTJES

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • BODEM: 250 g BLOEM
  • 125 g ZACHTE BOTER OP KAMERTEMPERATUUR
  • 50 g POEDERSUIKER
  • 2 EIDOOIERS
  • 1 EETLEPEL KOUD WATER
  • 8 × 8.5 cm TAARTVORMPJES
  • BANKETBAKKERSROOM (ZIE BASISRECEPT P. 17)
  • TOPPING: 400 g KLEINE AARDBEIEN SCHOONGEMAAKT EN GEHALVEERD
  • 4 EL ABRIKOZEN JAM

Bereidingswijze

Plaats het mes om te kneden/hakken en mix de bloem, boter en poedersuiker op snelheid 8 gedurende 1 min.

Voeg de eidooiers en het water toe en mix op snelheid 6 gedurende 30 s totdat het net bindt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en draai het tot een bal.

Wikkel de bal in plastic en laat het 30 min in de koelkast rusten.

Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en beleg de vormpjes.

Hergebruik de afsnijdsels slechts eenmalig. Prik met een vork gaatjes in het deeg tegen overmatig rijzen.

Beleg het deeg me bakpapier en vul de vormpjes met bonen (blind bakken).

Zet de vormpjes 30 min terug in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C hete lucht.

Bak de vormpjes 15 min.

Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 5 min.

Haal de bodems uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Bereid intussen de banketbakkersroom, zoals beschreven in het basisrecept op pagina 17 en laat de room afkoelen in de koelkast.

Spuit de room in de bodems en schik de aardbeien bovenop de room.

Verwarm de jam samen met 1 à 2 eetlepels water en bestrijk de aardbeien ermee.

Benodigde Tefal producten