Aardappel-vichyssoise met gemengde groene salade

Aardappel-vichyssoise met gemengde groene salade

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 240 g aardappelen (Ratte of andere nieuwe aardappel met een boterachtige structuur), in blokjes
  • 120 g lenteprei, in stukken van 5 cm
  • 120 g maiskorrels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • Gemengde groene sla
  • 40 g Parmezaankrullen
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Vermeng de aardappels en de preistukken. Doe ze in de kookschaal.

Kook 15 minuten samen met het hoofdgerecht en het dessert.

Bestrooi daarna de prei en de aardappels met zout en peper en doe er de helft van de olijfolie en de sherryazijn bij. Maak de gemengde groene sla aan met zout, peper en de rest van de olijfolie. Schep het aardappel-preimengsel op borden, met de gemengde groene sla erbovenop. Strooi de mais en de Parmezaankrullen eroverheen.

Benodigde Tefal producten