Appel-merengue met passievrucht-kaneelsaus

Appel-merengue met passievrucht-kaneelsaus

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 50 g basterdsuiker
  • 4 hele appels (Golden Delicious), geschild, klokhuis verwijderd met een appelboor
  • 100 g gestoofde appels
  • Pitjes en vruchtvlees van 4 rijpe passievruchten
  • 150 g basterdsuiker
  • 150 ml water
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

Klop de eiwitten heel stijf met de suiker. Vul de appels waarvan het klokhuis is verwijderd, met de gestoofde appels en schep er het merengue-eiwit bovenop.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht. Vermeng intussen de pitjes van de passievruchten met de suiker, het water en de kaneel. Breng aan de kook en laat afkoelen.

Serveer de appelmerengues met de passievruchtsaus.

Benodigde Tefal producten