Appel-pandowdy

Appel-pandowdy

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 5 grote appels die geschikt zijn om te koken
  • 1/3 kop suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • Zout naar smaak
  • 3 eetlepels boter
  • 1/3 kop stroop (light)
  • 1/4 kop water
  • 1 kopje bloem
  • 2 theelepels dubbelwerkend bakpoeder
  • 3 eetlepels margarine
  • 3/4 kop melk

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Schep in een ruime schaal de appels voorzichtig om met suiker, kaneel en 1/4 theelepel zout.

Schep het mengsel in een ronde Tefal-bakvorm. Smelt de boter in een Tefal-steelpannetje op laag vuur.

Neem de pan van het vuur en roer de stroop en het water erdoorheen. Giet deze saus over het appelmengsel.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een middelgrote kom meel, bakpoeder en 3/4 theelepel zout. Doe de margarine erbij en mix tot een grof kruimeldeeg.

Roer er melk doorheen totdat het deeg net iets vochtig is. Bedek het appelmengsel door met een eetlepel 8 of 9 bergjes deeg op het appelmengsel te verdelen.

Bak 35 - 40 minuten of totdat er een goudbruine korst is ontstaan en de appels zacht zijn.

Breek de korst met een lepel en roer de stukken door het appelmengsel voor het serveren.

Benodigde Tefal producten