Asperges in zure-roomsaus

Asperges in zure-roomsaus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 900 g verse asperges
  • 3 el (45 ml) slagroom
  • 2 el (30 ml) water om de room te verdunnen
  • 1 tl (5 ml) fijngehakte bieslook
  • Een scheutje witte azijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Was de asperges en snijd de harde onderkanten af. Snijd in stukken van gelijke lengte.

Zet de steun voor het stoommandje op de bodem van de pan. Giet 750 ml kokend water in de pan en doe er wat zout bij.

Plaats de schoongemaakte asperges in het stoommandje. Zet het mandje op de steun. Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 12 minuten koken.

Laat snel stoom ontsnappen. Open onmiddellijk het deksel en giet af.

Maak, terwijl de asperges worden gestoomd, de saus door alle ingrediënten te vermengen. Dien op.

Benodigde Tefal producten