Aubergines met Napolitaanse saus

Aubergines met Napolitaanse saus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 ml melk
  • 1 blik tomatenblokjes (397 g)
  • 1 gesnipperde ui
  • Eventueel 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 laurierblad
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels suiker
  • 150 ml rode wijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de ongeschilde aubergine in schijven van ruim een centimeter. Bestrooi met zout, dek af en laat 30 minuten staan.

Maak intussen de saus klaar. Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie. Voeg alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Verwijder het laurierblad. Bind zo nodig met maizena.

Zeef de bloem en het zout in een kom. Voeg het ei toe en roer er geleidelijk de melk door voor een glad beslag. Spoel de aubergineschijven af en dep ze goed droog met keukenpapier.

Doop de plakken in het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen.

Zorg dat het frituurmandje al omlaag is gebracht in de hete olie. Leg een deel van de aubergineplakken in de olie en frituur ze 3-4 minuten bij 190 °C totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Frituur de rest van de aubergine in porties op dezelfde manier. Serveer met de saus.

Benodigde Tefal producten