Aubergines met schapenkaas

Aubergines met schapenkaas

Bijgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 aubergines, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 100 g schapenkaas van het type feta
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Fijngehakte verse munt
  • Oregano en laurier
  • 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 ActiFry lepel olijfolie
  • 20 cl water
  • 30 g pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Fruit de uien samen met de olie 5 tot 6 minuten in de ActiFry.

Voeg de aubergines, de oregano, de helft van het water en de laurier toe.

Kruid met peper en zout en bestrooi met komijn. Laat 10 minuten bakken.

Voeg de tomaten, de rest van het water en de look toe en laat nog 10 minuten bakken.

Voeg de verse munt en de schapenkaas toe. Laat 3 tot 4 minuten bakken.

Kruid bij naar smaak. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.

Benodigde Tefal producten