Auberginesaus

Auberginesaus

Sauzen

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 900 g aubergine
  • 1,2 liter kokend water (of zoveel dat de aubergine onder water staat)
  • 25 g boter
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden)
  • Zout en peper.

Bereidingswijze

Schil de aubergine en snijd hem in plakken.

Giet kokend water in de open snelkookpan en voeg zout toe.

Doe de aubergine erbij.

Kies drukniveau 1.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk.

Kook 10 minuten. Zet de drukregelaar vervolgens in de stand om stoom te laten ontsnappen of zet de snelkookpan onder de koude kraan.

Snipper intussen de uien en fruit ze licht in een steelpan met de boter. Doe ook de knoflook en de Spaanse peper erbij.

Doe er wat water bij, zodat de ingrediënten niet aanbranden. Neem de steelpan van het vuur en dek af zodat de inhoud warm blijft. Giet de gare aubergine af en voeg deze toe aan de ingrediënten in de steelpan.

Zet op laag vuur en roer met een houten lepel totdat de aubergine puree is geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Benodigde Tefal producten