BOUILLABAISSE MET ROUILLEVAN RODE PEPER

BOUILLABAISSE MET ROUILLEVAN RODE PEPER

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • ROUILLE: 4 TEENTJES KNOFLOOK
  • ZEEZOUT
  • 1 RODE PEPER
  • 4 SNEETJES BROOD
  • 2 TOMATEN UIT BLIK
  • 100 ml OLIJFOLIE SOEP: 2 AARDAPPELS
  • 1 PREI
  • 2 VENKELS
  • 2 UIEN
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • 3 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 250 ml WITTE WIJN
  • 400 g TOMATENPULP
  • 1 LAURIERBLAD
  • 2 EETLEPELS
  • GERASPTE SINAASAPPELSCHIL
  • 800 ml VISBOUILLON
  • 600 g GEMENGDE VIS (KABELJAUW, TONIJN, ZEEWOLF EN ZALM)
  • 2 EETLEPELS PERNOD
  • CITROENSAP
  • BROOD

Bereidingswijze

Rouille.

Draai de knoflook, zout, rode peper, brood en 1 tomaat uit blik in een keukenmachine fijn.

Voeg vervolgens de olijfolie toe.

Controleer op smaak. Soep.

Schil de aardappel en snij in grove stukken. Doe het zelfde met de groenten.

Plaats de ultrablade-hakmes en doe de aardappelen en groenten in de keukenmachine.

Hak gedurende 1 min op stand 11. Voeg de gepelde knoflook en ui toe.

Hak nogmaals gedurende 1 min op stand 11.

Voeg de olie toe en start het stoofprogramma P1 op 130˚C gedurende 3 min.

Blus de groenten af met de witte wijn en laat het geheel even doorkoken met het stoofprogramma P1 op 130˚C gedurende 3 min.

Voeg de tomatenpulp, laurierblad, sinaasappelschil en de visbouillon toe en start het soeppogramma P1 gedurende 25 min.

Breng de soep op smaak met pernod en wat citroensap.

Voeg de gemengde vis toe en kook de soep nog 5 min met het stoofpogramma P1 op 130˚C.

Benodigde Tefal producten