Bagels

Bagels

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 45 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 60 ml water
  • 2 zakjes bakkersgist
  • 3 eetlepels suiker
  • 375 g bloem
  • 6 cl olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 theelepels zout

Bereidingswijze

Meng water, gist en suiker. Laat 5 min. rusten. Meng deze bereiding met de bloem, de olijfolie en de eieren. Voeg het zout toe, maar strooi het niet op de gist. Meng het deeg tot een bol. Kneed het deeg en doe het in een kom die u hebt ingevet met 1 theelepel olie. Dek de kom af met een doek. Laat 30 min. rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Kneed het deeg opnieuw. Vorm er een bol van. Verdeel die bol in stukjes zo groot als een noot en rol daar worstjes van. Kleef de twee uiteinden van elk worstje aan elkaar. Laat 10 min rusten op een bakplaat. Breng 2 liter water aan de kook, doe de bagels per 4 stuks in het kokende water, laat ze 1 tot 3 minuten garen terwijl u ze regelmatig omdraait. Laat ze uitlekken, bestrooi ze met maanzaad of sesamzaad en zout. Verhit het toestel en bak de bagels vervolgens 5-7 min.

Benodigde Tefal producten