Ballotine van kalfsvlees

Ballotine van kalfsvlees

Hoofdgerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 dunne kalfslapjes van 100 g per stuk
  • 180 g aboriorijst (risotto), gekookt in gezouten water
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 ActiFry lepel plantaardigeolie voor de ui
  • ¾ eetlepel plantaardige olie voor de kalfsrolletjes
  • 1½ eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 6 worteltjes geblancheerd zout en peper
  • jus van kalfsvlees geparfumeerd met piment

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de ActiFry en fruit de ui tot hij glazig wordt zonder te verkleuren.

Voeg de knoflook en de peterselie toe en laat het geheel mengen.

Voeg de gekookte rijst toe en kruid bij indien nodig. Laat afkoelen.

Kruid de kalfslapjes en leg in het midden van elk lapje 1 of 2 lepels rijst. Leg een wortelplakje op de rijst.

Rol de lapjes op (zoals een loempia) en bind ze vast met een touwtje. Laat de lapjes 9 minuten bakken met de rest van de olie. Voeg voor het einde van de bereidingstijd een beetje bouillon toe.

Verwijder het touwtje, snij de rolletjes in twee stukken, overgiet met een beetje kalfsjus en serveer.

Benodigde Tefal producten