Blanquette van gebakken zeeduivelwang met vanille

Blanquette van gebakken zeeduivelwang met vanille

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 12 zeeduivelwangetjes
  • 400 g witte champignons
  • 1 vanillestokje
  • 2 stengels bleekselderij (170 g)
  • 200 ml visbouillon
  • 1 grote wortel (of 2 kleine – 300 g)
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g zilveruitjes

Bereidingswijze

Doe de uien ongepeld in de ActiFry en verhit een minuut. Leg de uien vervolgens in een kom koud water. Laat afkoelen en pel. Maak de champignons schoon, schrap de wortelen en maak de stengels bleekselderij schoon. Hak fijn. Pel de knoflookteentjes. Verwijder de schil van de citroen en haal de partjes eraf. Rasp de schil. Laat de gepelde uien 15 minuten draaien. Neem uit de pan en leg apart.

Doe de bleekselderij en de wortel met de visbouillon in de pan. Breng op smaak en kook 15 minuten. Voeg wat water toe als er geen stoom meer vrijkomt. Voeg daarna de knoflook, de champignons, de uien en het 4x in de lengte doorgesneden vanillestokje toe.

Controleer of er nog vocht in de pan zit. Zo niet, giet er dan 10 cl heet water bij. Laat 5 minuten draaien. Proef en breng zo nodig extra op smaak. Leg er de zeeduivelwangetjes bovenop, besprenkel ze met de citroenrasp en laat het geheel nog 5 tot 7 minuten garen.

Benodigde Tefal producten