Bonenstoof met lamsvlees

Bonenstoof met lamsvlees

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 785 g lamsnek of lamsborst (ontbeend en opgerold)
  • 3 uien
  • 50 g boter
  • 900 ml water
  • 1 tl (5 ml) gemengde kruiden, gedroogd
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 425 g rode kidneybonen uit blik
  • Zout en peper
  • Fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in plakken

Verhit de boter in de snelkookpan en bak het vlees en de uien bruin.

Keer het vlees en voeg water, kruiden en fijngehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en breng onder druk. Kook het vervolgens 30-35 minuten. Laat de stoom snel ontsnappen.

Open het deksel en voeg de bonen toe. Sluit het deksel en breng onder druk. Laat vervolgens nog 5 minuten koken. Laat de stoom snel ontsnappen.

De vleessappen kunnen desgewenst met maizena worden gebonden en als jus worden geserveerd.

Bestrooi voor het serveren met fijngehakte peterselie.

Benodigde Tefal producten