Bosvruchtenkwarktaart

Bosvruchtenkwarktaart

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 zanddeegkoekjes of speculaasjes, verkruimeld
  • 140 g verse bosvruchten (zwarte bessen, bramen, frambozen)
  • 2 eieren
  • 30 g basterdsuiker
  • 200 ml magere roomkaas, bijvoorbeeld Philadelphia
  • 120 g kwark (20% vet)

Bereidingswijze

Verdeel de koekkruimels over de bekertjes en druk stevig aan. Voeg de bosvruchten toe.

Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel met een bleke kleur. Voeg dan de roomkaas en de kwark toe.

Verdeel over de bekertjes en doe de deksels erop. Maak de bekertjes niet al te vol, anders kunnen tijdens het stomen overlopen. Doe de bekertjes in mandje nr. 3. Stoom 20 minuten. Serveer dit dessert op kamertemperatuur.

Benodigde Tefal producten