Brochettes van kippenvleugels met pecannoten

Brochettes van kippenvleugels met pecannoten

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 50 ml Japanse sake
  • 50 ml sojasaus
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel mirin
  • 16 kippenvleugels
  • 1 eetlepel fijngehakte gember
  • 2 eetlepels fijngehakte pecannoten
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 1 eetlepel gomasio
  • Benodigd materiaal: 12 brochettestokjes van 15cm

Bereidingswijze

Warm de sake op in een pan en flambeer om de alcohol te verwijderen.

Doe de sojasaus, de fijne kristalsuiker en de mirin in de pan en verwarm tot een stroperige consistentie verkregen is.

Verdeel de kippenvleugels in 3 en leg ze om te marineren 10 minuten in de afgekoelde saus met gember.

Prik 4 stukken op elke brochette.

Leg de brochettes naast elkaar in het mandje. Laat 10 minuten bakken op 190°C.

Draai de brochettes om en laat nog eens 5 minuten bakken op 190°C.

Meng de pecannoten, de kervel en de gomasio in een kom. Strooi dit mengsel over de brochettes aan het einde van de bereiding voordat je serveert.