CHOCOLADECAKE

CHOCOLADECAKE

Nagerechten

  • 10

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g PURE CHOCOLADE
  • 200 g BOTER, OP KAMERTEMPERATUUR
  • 60 ml MELK
  • 60 g CACAO
  • 1,5 EETLEPEL OPLOSKOFFIE
  • 1 THEELEPEL VANILLE EXTRACT
  • 3 EIEREN
  • 220 g FIJNE SUIKER
  • 115 g ZELFRIJZEND BAKMEEL
  • 100 g + 20 g PURE CHOCOLADE (VOOR DE TOPPING)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht.

Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in met boter.

Doe de stukjes chocolade in de keukenmachine met het ultrablade-hakmes.

Mix 1 min op snelheid 12.

Schraap met een spatel langs de randen van de kom om de chocolade naar beneden te duwen. Gebruik het mes om te kneden/hakken en voeg de in blokjes gesneden boter, melk, cacao, koffie en vanille toe.

Start het dessertprogramma op 90°C gedurende 4-5 minuten.

Leg het mengsel in een kom om af te koelen.

Doe de eieren en de suiker in de keukenmachine met het mes om te knedenhakken en mix 1 min en 30 s op snelheid 10.

Voeg het chocolademengsel weer aan de kom toe en mix 10-15 s op snelheid 8.

Voeg de gezeefde bloem toe en mix 10 s op snelheid 8 of tot het gemengd is.

Giet het mengsel in de vorm en bak de cake in 55 min.

Leg de cake op een rooster, laat hem afkoelen.

Doe 100 g chocolade in de keukenmachine en smelt deze op 60°C, gedurende 3 min op snelheid.

Voeg in kleine porties de 20 g chocolade toe op snelheid 4.

Bestrijk vervolgens de bovenkant van de cake met de chocolade.

Benodigde Tefal producten