CREMA CATALANA

CREMA CATALANA

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 1H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 1 BIOLOGISCHE SINAASAPPEL
  • 1 BIOLOGISCHE CITROEN
  • 700 ml MELK
  • 120 g SUIKER
  • 1 KANEELSTOKJE
  • 2 EIEREN
  • 3 EIDOOIERS
  • 20 g BLOEM
  • 20 g MAÏZENA®
  • BRUINE SUIKER OM TE KARAMELLISEREN

Bereidingswijze

Was de sinaasappel en de citroen en verwijder de schil met een dunschiller.

Plaats de menger en doe de melk, 60 g suiker, de kaneel en de schil in de keukenmachine.

Laat 15 min koken op snelheid 3 op 90°C.

Giet de melk door een zeef.

Spoel de kom en plaats de klopper.

Doe de eieren, de eidooiers, de bloem, de Maïzena® en de overgebleven suiker in de kom.

Mix 1 min op snelheid 6.

Na 30 s voegt u de melk toe via de opening in het deksel.

Start het dessertprogramma op snelheid 5 op 90°C gedurende 15 min.

Wanneer het programma klaar is, mixt u het mengsel 30 s op snelheid 7 tot een gladde crème.

Vul 6 schaaltjes en zet ze 1 uur in de koelkast.

Bestrooi de crème met bruine suiker en karamelliseer met een brander voor het opdienen.

Benodigde Tefal producten