Cajun-kip met grove salsa

Cajun-kip met grove salsa

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kippenborstfilets
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepels fijngehakte verse oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder (niet heet)
  • 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 middelgrote tomaten, in grote stukken
  • 1 kleine rode ui, in grote stukken
  • 1 middelgrote groene paprika, in grote stukken
  • 2 eetlepels grofgehakte verse koriander
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers limoensap

Bereidingswijze

Verwijder zo nodig het vel van de kippenborstfilets. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal.

Meng de kipfilets goed door de marinade. Dek af en zet 15 minuten in de koelkast.

Maak intussen de grove salsa. Meng daartoe in een kom alle groenten en de fijngehakte kruiden. Maak een dressing met de olijfolie en het limoensap. Giet over de groenten en schep om.

Bak de kip 15-20 minuten in een licht ingevette Tefal-koekenpan met anti-aanbaklaag gaar en heet.

Serveer de kip met de salsa.

Benodigde Tefal producten