Cappuccino-cupcake

Cappuccino-cupcake

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 75 g basterdsuiker
  • 1 pakje (2 theelepels) bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 150 ml magere
  • Griekse yoghurt
  • Sterke zwarte koffie of koffie-extract, naar smaak
  • 125 g gele basterdsuiker
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels koude espressokoffie
  • Cacaopoeder om te garneren

Bereidingswijze

Vermeng meel, suiker, bakpoeder en zout. Klop de eieren los en doe ze bij het meelmengsel, samen met de yoghurt. Doe het koffie-extract erbij.

Vul de bekertjes voor twee derde met het beslag. Doe de deksels erop. Stoom 10 minuten. Maak intussen de topping: vermeng in een kom de bruine suiker met het eiwit en de koffie. Zet de kom boven een pan zacht kokend water een klop met een elektrische mixer tot dikke merengue. Zet apart. Neem de bekertjes na de stoomtijd uit de stomer en haal de deksels eraf.

Laat de cupcakes afkoelen en schep er dan een grote lepel van de koffie-topping op. Bestuif met cacaopoeder.

Benodigde Tefal producten