Caribisch varkensvlees met ananascurry

Caribisch varkensvlees met ananascurry

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 kg varkenslende
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 tl zout
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel 'poudre de Colombo' of een ander soort kerriepoeder (matig pikant)
  • 1 eetlepel paprika
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 gedroogde rode chilipepers
  • 1 theelepel worcestersaus
  • Blik ananasstukjes op sap (400 g)
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Snijd het overtollig vet van het vlees en snijd het in blokjes van 2x2 cm. Meng de bloem en het zout door elkaar en schud de vleesblokjes daarin om totdat ze aan alle kanten met bloem bedekt zijn.

Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees zachtjes rondom bruin.

Schep ze in de kom van de rijstkoker. Verhit 1 eetlepel olie in de pan, doe de ui erbij en bak zachtjes glazig in ongeveer 5 minuten.

Voeg alle andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Schep in de kom van de rijstkoker en meng goed met het vlees.

Sluit het deksel kies de de stand Langzaam koken. Stel de kooktijd in (tussen 6 en 8 uur) en druk op Start. Verwijder na het koken de laurierblaadjes en de hele chilipepers.

Benodigde Tefal producten