Cassis-perziken

Cassis-perziken

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 grote, stevige perziken
  • Sap van een halve citroen
  • 150 ml goede rode wijn
  • 80 g suiker
  • 250 ml Crème de Cassis (zwartebessenlikeur)

Bereidingswijze

Verwijder het vel van de perziken en wrijf ze in met citroensap. Leg ze op het rek van de kom met vastklikhandgreep. Stoom 15 minuten.

Doe ze over in een dienschaal. Kook, terwijl de perziken worden gestoomd, in een pan de wijn 3 minuten met de suiker. Voeg de Crème de Cassis toe. Giet over de perziken.

Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast. Serveer koud.

Benodigde Tefal producten