Champignonsoep

Champignonsoep

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 120 g witte champignons
  • 80 g aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 bos peterselie, takjes en blaadjes fijngehakt
  • 500 ml water
  • 100 ml slagroom, stijfgeklopt
  • Zout, peper en vierkruidenpoeder

Bereidingswijze

Doe de champignons, aardappels, uien, prei en wat peterselie in het stoommandje. Breng op smaak met peper en zout. Kook 20 minuten samen met het hoofdgerecht en het dessert.

Breng intussen het water aan de kook in een steelpan. Voeg de peterselie toe en laat trekken.

Doe de groenten bij de hete peterseliebouillon en pureer ze met een staafmixer. Serveer in soepkommen met een lepel stijfgeslagen room.

Benodigde Tefal producten