Cheesecake met bosbessen

Cheesecake met bosbessen

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 7/8 kopje roomkaas (200 g)
  • 1/2 kopje kwark (125 g)
  • 1/2 kopje zure room (100 g)
  • 3 eieren
  • 1/3 kopje bruine suiker (85 g)
  • 1 kopje verse bosbessen (250 g)
  • VOOR DE BISCUIT:
  • 1 kopje bloem (140 g)
  • 1/2 kopje suiker (100 g)
  • 1/3 kopje zachte boter (80 g)
  • 2 el melk

Bereidingswijze

DE BISCUIT BEREIDEN

1. Vermeng de bloem en de griessuiker in een kom. Doe er de koude boter in stukjes bij. 2. Doe er de melk bij om een beslag te krijgen. Spreid het beslag vervolgens in de beboterde schaal uit. 3. Plaats eerst het accessoire met de bereiding in de OptiGrill. Zet vervolgens de grill aan. Druk op de knop 'temp control' om de gele kleurinstelling te selecteren en druk op de knop OK. Laat 15 minuten in de grill.

KWARKTAART

1. Klop de roomkaas samen met de zure room, de kwark en de bruine suiker in een kom op. Doe er de eieren één voor één bij. 2. Giet dit mengsel over de biscuit en leg de bosbessen er verspreid op. 3. Laat 30 minuten in de schaal bakken.

TIPS: Buiten het seizoen kun je bevroren bosbessen gebruiken zonder deze eerst te ontdooien.

LET OP: Voor dit recept heb je het Snacking & Baking accessoire nodig (art.nr. XA7228), te bestellen via onze website: http://www.tefal.nl/accessoireskopen/Snacks-en-Gebak-accessoire-XA722870/a/7211002574. (Kopieer en plak de link in je browser)

Benodigde Tefal producten