Chili con carne met gehaktballetjes

Chili con carne met gehaktballetjes

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 125 ml vleesbouillon
  • 500 g kidneybonen (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g Griekse yoghurt
  • chilipeper met molen
  • 3 el muntblaadjes, grofgehakt
  • 2 stokbroden

Bereidingswijze

1. Meng de ui met de paprika, de knoflook, de komijn en de olijfolie. Doe het ui-paprikamengsel in de ActiFry en bak 5 min. Meng intussen het gehakt met zout en peper naar smaak en rol er 25 kleine balletjes van.

2. Snijd de tomaten klein. Doe met het tomatenvocht en de bouillon in de ActiFry en verwarm 3 min.

3. Verwijder de draai-arm uit de ActiFry. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en stoof ze in 8-10 min. net gaar. Schep de bonen erdoor en verwarm nog 5 min. Schep de yoghurt in een schaaltje en bestrooi met chilipeper naar smaak.

4. Schep de chili in 5 diepe borden. Bestrooi met de munt en serveer met de yoghurt en het stokbrood. Lekker met een frisse groene salade.

Tip Neem voor vegetarische chili koelverse vegetarische balletjes.

Benodigde Tefal producten