Chinese spareribs

Chinese spareribs

Hoofdgerechten

  • 3

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1,5 kg spareribs
  • 10 ml (2 tl) mosterdpoeder
  • 5 ml (1 tl) zout
  • 30 ml (2 el) olie
  • 300 ml droge witte wijn
  • 30 ml (2 el) rietsuiker
  • 30 ml (2 el) sojasaus
  • 15 ml (1 el) wittewijnazijn
  • 5 ml (1 tl) gemberpoeder
  • Ongeveer 45 ml (3 el) maizena

Bereidingswijze

Wrijf de spareribs in met het mosterdpoeder en bestrooi met zout. Verhit de olie in de pan zonder deksel en bak de spareribs aan weerszijden bruin.

Vermeng de wijn, de suiker, de sojasaus, de azijn en de gember. Giet dit in de snelkookpan en roer om eventuele aanbaksels van de bodem van de pan te verwijderen. Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 15 minuten koken. Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de koude kraan.

Leg de spareribs op een voorverwarmd bord. Meng voor de saus de maizena met wat water en roer dit mengsel door de sappen. Breng onder voortdurend roeren aan de kook totdat de saus dikker wordt. Als de saus te dun is, voeg dan nog wat maizena toe en verhit. Als de saus te dik is, voeg dan wat kokend water toe. Giet de saus over de spareribs.

Benodigde Tefal producten