Compote van gedroogde vruchten

Compote van gedroogde vruchten

Nagerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3/4 kop gedroogde pruimen
  • Iets minder dan 1/2 kop gedroogde vijgen
  • 1,5 kop gedroogde abrikozen
  • 1 kop gedroogde rozijnen (alle gedroogde vruchten samen moeten een gewicht hebben van 675 g)
  • 1 kop kleingesneden dadels
  • 900 ml kokend water
  • 115 g bruine suiker
  • 1/2 tl (5 ml) kaneel

Bereidingswijze

Was het fruit goed. Doe al het fruit behalve de dadels, in een grote schaal en schenk er kokend water over tot alles onder staat. Laat 10 minuten weken. Verwijder het stoommandje en de steun uit de snelkookpan. Doe het fruit en weekvocht in de pan.

Voeg suiker en kruiden toe. Kies drukniveau 2. Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 15 minuten koken. Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen.

Open het deksel wanneer de drukindicator zakt. Serveer warm of koud.

Benodigde Tefal producten