Crème brûlée van chocola-sinaasappel

Crème brûlée van chocola-sinaasappel

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 65 g basterdsuiker
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom, niet opgeklopt
  • 30 g cacao
  • 2 sinaasappels, in partjes (houd er 4 achter om te garneren)
  • 15 g (1 eetlepel) bruine suiker

Bereidingswijze

Klop de eidooiers los met de suiker en voeg de melk en de room toe. Voeg dan de cacao en de sinaasappelpartjes toe. Giet in de bekertjes. Doe de deksels op de bekertjes. Zet ze in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Neem na de stoomtijd de deksels van de bekertjes en laat afkoelen. Strooi de bruine suiker eroverheen en karamelliseer het met een crème brûlée-brander of onder een hete grill. Garneer met sinaasappelpartjes.

Benodigde Tefal producten