Croque-tatin

Croque-tatin

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 60 g boter
  • 1 eetlepel room
  • 4 appels
  • 2 eetlepels karamel

Bereidingswijze

Doe de suiker en de honing in een pan. Verwarm op een laag vuur. Voeg er twee snufjes zout bij en de in stukjes gesneden boter. Roer 5 minuten door.

Haal van het vuur, voeg de room toe en roer 3 minuten door. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

Schil de appelen en snij ze in blokjes. Stoof ze in een klontje boter, voeg de karamel toe en laat karamelliseren. Zet opzij. Verhit het toestel.

Bestrijk de binnenkant van elke croque met karamel. Verdeel er de helft van de appelen over. Leg er een andere boterham op en druk goed aan. Bak ze 5 minuten in het toestel. Dien elke croque op met appelblokjes en overgiet met een mengsel van karamel en gezouten boter.

Benodigde Tefal producten