Curry met kabeljauw en zoete aardappel

Curry met kabeljauw en zoete aardappel

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 limoensap
  • 1 fles pompoen
  • 3 kleine paprika’s, in reepjes gesneden
  • 4 tomaten, in stukken gehakt
  • 3 zoete aardappels
  • 150 gram spekjes
  • 400 gram kabeljauw
  • 700 ml kippenbouillon
  • VOOR DE CURRY:
  • 1 cm verse gember
  • 1 sereh stengel
  • ½ tl laos
  • ½ rode peper
  • 1 el koriander

Bereidingswijze

Schil de gember en de laos.

Plaats het ultrablade-hakmes in de Cuisine Companion. Voeg gember, serehstengel, laos, rode peper en de blaadjes van de koriander toe in de mengkom van de Cuisine Companion. Druk op de “Start”-button om de Cuisine Companion in te schakelen. Voeg de olijfolie toe aan de mengkom en draai alles fijn met de pulse-knop.

Vervang het hakmes voor de menger. Stel de temperatuur in op 90 graden. Druk op “Start”. Voeg de spekjes toe en bak glazig aan.

Snijd de pompoen en zoete aardappel in kleine blokjes van 2 cm. Wanneer de curry begint te geuren en glazig wordt, voegt u de aardappel en pompoen toe. Bak deze gedurende 3 minuten mee. Blus af met de kippenbouillon.

Druk op “Stop”, kies programma soep (P2) en vervolgens op “start”.

Portioneer de kabeljauw in mooie blokjes van ongeveer 5 cm. Voeg 5 minuten voor de eindtijd (zie display) de paprika, tomaat en kabeljauw toe. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout of kokosmelk.

Serveer met rijst en seroendeng.

Benodigde Tefal producten