Curry van kikkererwten, courgette en spinazie

Curry van kikkererwten, courgette en spinazie

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui (gepeld en in ringen gesneden)
  • 1,5 rode paprika (in stukjes)
  • 6 gedroogde abrikozen in plakjes
  • 2 eetlepels sultana's
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 fijngesnipperde tenen knoflook
  • 2 eetlepels fijngeraspte gember
  • 2 eetlepels komijnzaad
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 1,5 theelepel gemalen kardemom
  • Een snufje cayennepeper
  • 300 g gedroogde kikkererwten (1 uur geweekt in kokend heet water)
  • 450 ml groentebouillon
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 2 tomaten (zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden)
  • 4 handjes spinazie

Bereidingswijze

Week de bonen een uur voordat je ze gaat koken in kokend heet water (als je voor dit recept geen snelkookpan gebruikt, moeten de bonen een hele nacht weken).

Giet de geweekte bonen af en spoel ze grondig in schoon water.

Smelt de boter in de snelkookpan.

Voeg alle ingrediënten toe, behalve de courgette, de tomaat en de spinazie.

Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng volledig onder druk.

Zet het vuur lager en laat 11 minuten koken.

Neem de pan van het vuur en laat deze, zonder de stand van de drukregelaar te veranderen, op kamertemperatuur staan totdat de vergrendelingsindicator zakt.

Neem het deksel van de pan en roer de overige groenten erdoorheen.

Kook 3 minuten zonder deksel op de pan.

Breng op smaak.

De saus kan desgewenst worden gebonden met maizena. Los 1 eetlepel maizena in koude bouillon op tot een dikke brij.

Voeg deze beetje bij beetje aan de saus toe totdat deze de gewenste dikheid heeft.

Serveer met yoghurt en naanbrood.

Benodigde Tefal producten