Dadel-rumpudding

Dadel-rumpudding

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 16 dadels (of gedroogde pruimen), zonder pit
  • 20 g geroosterde amandelsnippers
  • 2 eieren
  • 25 g (1 eetlepel) basterdsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 ml warme melk
  • 1 theelepel bruine rum

Bereidingswijze

Leg de dadels en de amandelen onderin de bekertjes. Vermeng het ei met de suiker. Voeg de bloem toe en meng er vervolgens de warme melk en de rum doorheen. Giet dit over de dadels, zonder die helemaal te bedekken. Sluit de bekertjes af met de deksels. Doe de bekertjes in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Neem de deksels van de bekertjes en serveer warm, bestrooid met geroosterde amandelsnippers.

Benodigde Tefal producten