Dessert van peer met karamelsaus

Dessert van peer met karamelsaus

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 peren
  • Sap van 1/2 citroen
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 4 ramequinschaaltjes

Bereidingswijze

Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder de klokhuizen.

Giet het citroensap in de pan zonder deksel en voeg de peren toe. Laat 3 minuten koken.

Neem de peren uit de pan.

Klop in een kom de eieren en de suiker.

Zet de melk in een steelpan op het vuur totdat ze lauwwarm is.

Klop door het eier-suikermengsel. Snijd de peren in blokjes, maar houd een paar plakken achter voor decoratie.

Doe de blokjes in 4 ramequinschaaltjes of vormpjes.

Giet het eiermengsel in de schaaltjes.

Giet 1500 ml water in de snelkookpan. Zet de steun op de bodem van de pan. Zet de ramequinschaaltjes in het mandje en plaats het mandje op de steun in de pan.

Kies drukniveau 1. Sluit het deksel en breng volledig onder druk.

Laat 10 minuten koken.

Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen.

Open het deksel wanneer de drukindicator zakt. Maak intussen de karamelsaus.

Smelt de suiker in een steelpan totdat deze karamelliseert. Niet roeren.

Neem van het vuur en voeg heel langzaam en onder voortdurend roeren de verse room toe.

Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook.

Laat afkoelen.

Stort de desserts op een bord.

Giet de karamelsaus eromheen.

Decoreer met plakken peer.

Benodigde Tefal producten