Doperwtenroomsoep met munt en balsamicoazijn

Doperwtenroomsoep met munt en balsamicoazijn

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 320 g gedopte erwten
  • 1 ui, in ringen
  • 650 ml hete melk
  • ½ bosje verse munt, blaadjes grof gesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Smelt de balsamicoazijn en de suiker samen in een steelpan op laag vuur totdat deze karamelliseren en dik worden. Zet apart. Leg de doperwten en uien op de kookschaal.

Stoom 15 minuten samen met het hoofdgerecht en het dessert.

Maak de gare doperwten fijn in een keukenmachine of blender, samen met de hete melk en de munt. Haal door een fijne zeef. Breng op smaak met zout en peper. Dien direct op in ondiepe schalen. Besprenkel met balsamicoazijn.

Benodigde Tefal producten