Eendenborst met druiven

Eendenborst met druiven

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten, vet weggesneden
  • 80 g witte druiven
  • 80 g blauwe druiven
  • 200 ml verse kippenbouillon (gelei)
  • 20 g suiker
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Bak de eendenborsten in een hete koekenpan bruin aan de vette kant. Bestrijk met honing.

Stoom 15 minuten, samen met de druiven en de kippenbouillon.

Verpak de filets daarna in aluminiumfolie en zet ze apart. Doe de suiker en de azijn in een steelpan en verwarm tot het mengsel licht karamelliseert. Giet het kookvocht van de eend erbij en voeg de druiven toe. Breng op smaak. Snijd de kippenborsten in plakken en giet de saus eroverheen.

Verdeel de druiven over de bekertjes. Voeg de honing en het vanillestokje toe en sluit af met de deksels. Doe de bekertjes in mandje nr. 3.

Benodigde Tefal producten