Enchilada's met chili en kaas

Enchilada's met chili en kaas

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui (fijngesnipperd)
  • 1 teen knoflook
  • 15 ml olie
  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 runderbouillonblokje
  • 150 ml kokend water
  • 1 blik tomatenblokjes (440 g)
  • 450 g rode kidneybonen uit blik
  • 15 ml (1 el) tomatenpuree
  • 15 ml (1 el) mild chilipoeder
  • Snufje gemalen komijn
  • Een paar druppels tabasco
  • 8 kant-en-klare tortilla's
  • 300 ml kaassaus
  • (zelfgemaakt of uit een pakje)
  • 25 g geraspte cheshire- of cheddar-kaas
  • Een paar zwarte olijven ter garnering

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Tefal-hapjespan met anti-aanbaklaag.

Bak de ui en de knoflook glazig.

Los het runderbouillonblokje op in het kokende water.

Doe de tomatenblokjes, rode kidneybonen, runderbouillon, tomatenpuree, chilipoeder, komijn en tabasco bij de uien in de pan.

Laat ongeveer 1 uur sudderen op laag vuur.

Leg op elke tortilla een flinke hoeveelheid chili en rol op. Leg de gevulde tortilla's in een ovenvaste schaal en giet de kaassaus erover.

Strooi de geraspte kaas eroverheen.

Smelt de kaas onder de grill en garneer met zwarte olijven.

Benodigde Tefal producten