Fish & chips

Fish & chips

Snacks

  • 7

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 liter plantaardige olie om te frituren
  • Zout
  • 4 x 200 g schelvis- of kabeljauwfilet met huid en ontdaan van alle graten
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje bier
  • 2 eieren, gescheiden - eiwitten losgeklopt en eidooiers bij het beslag
  • 1,1 kg bloemige aardappelen - geschild en in dikke frietjes gesneden

Bereidingswijze

Giet alle plantaardige olie in een frituurpan of een diepe pan. Verhit tot 150 °C.

Bak de frietjes ongeveer 4 minuten voor in de olie. Ze moeten zacht zijn, maar nog niet kleuren.

Vermeng de bloem en het bier, roer de eidooiers erdoorheen spatel het eiwit erdoor.

Verhit de olie tot 170 °C en bak de voorgebakken frietjes nu goudbruin.

Haal de vis door het beslag en bak een paar minuten mee met de frietjes, totdat ze goudbruin zijn.

Neem uit de pan, leg op keukenpapier, bestrooi met zout en serveer met brood en boter, augurken en ingemaakte eieren!

Benodigde Tefal producten