Franse uiensoep

Franse uiensoep

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 uien, fijngehakt
  • 40 g boter of margarine
  • 50 g geraspte cheddar
  • 1,5 liter water
  • Zout en peper
  • 4 sneetjes brood
  • Olie om te bakken
  • 30 ml (2 el) maizena

Bereidingswijze

Bak de gesnipperde ui in boter of margarine goudbruin in de pan. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

Giet er 1,5 L koud water bij. Breng op smaak met peper en zout. Kies drukniveau 2. Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 5 minuten koken.

Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen. Open het deksel wanneer de drukindicator zakt. Bind met 2 eetlepels (30 ml) maizena, opgelost in een beetje water.

Roer de opgeloste maizena door de soep en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Bak een paar sneden brood goudbruin in een koekenpan. Snijd ze in vieren. Leg ze op de bodem van een voorverwarmde soepterrine en giet de soep eroverheen.

Bestrooi met de geraspte kaas en dien op.

Benodigde Tefal producten