Frietjes van zoete aardappel met polenta en een dip van yoghurt met za’atar

Frietjes van zoete aardappel met polenta en een dip van yoghurt met za’atar

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • VOOR DE FRIETJES
  • 1 tl baharat
  • 1 tl gehakte tijm
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 3 zoete aardappelen
  • 4 el polenta
  • VOOR DE DIP
  • 4 el Turkse yoghurt
  • 1 el za'atar
  • 1 fijn gehakte knoflookteen
  • 1 tl komijn
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Was de aardappels, maak ze goed droog met een theedoek en snijd ze in frietjes formaat van één centimeter dik.

Doe de frietjes in een kom met water, was ze nogmaals en dep ze heel goed droog met een theedoek. Doe de frietjes in een plastic zakje, voeg de kruiden en polenta toe en schud goed door elkaar.

Zet de ActiFry aan. Doe de frietjes in het snackmandje en plaats deze in de ActiFry. Gaar de aardappels gedurende 30 minuten tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

Meng alles voor de dip in een kom en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Benodigde Tefal producten