Fritto Misto di Mare met cocktailsaus

Fritto Misto di Mare met cocktailsaus

Hoofdgerechten

  • 8

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g vis (kabeljauw of zalm)
  • 400 g grote garnalen
  • 400 g pijlinktvis of kleine octopus in plakjes
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 300 g bloem
  • 400 g paneermeel
  • 200 g mayonaise
  • 30 g tomatenketchup
  • 1½ el rode wijn
  • Zout, suiker
  • Citroen
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze

Was de vis, de garnalen en de inktvis en snijd ze in blokjes (hapjesformaat); besprenkel met citroensap en bestrooi met wat zout.

Haal de blokjes door de bloem, en vervolgens door het losgeklopte ei en het paneermeel. Bak ze in de ActiFry, bij voorkeur met zonnebloemolie.

Meng de mayonaise, ketchup, rode wijn, zout & peper tot een milde, zoete saus. Serveer met sla of een andere verse groente naar keuze.

Benodigde Tefal producten