Fruitspiezen in citroen-gembersaus

Fruitspiezen in citroen-gembersaus

Nagerechten

  • 10

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 kiwi, geschild en in stukken gesneden
  • 1 kleine ananas, geschild, van de kern ontdaan en in stukken gesneden
  • 16 grote aardbeien (kroontjes verwijderd)
  • 1 appel
  • Korte spiezen
  • 4 eetlepels lemon curd
  • 1 stuk stemgember op siroop, fijngesneden
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Crème fraîche light

Bereidingswijze

Rijg het fruit om en om op de spiezen.

Vermeng de overige ingrediënten in een ondiepe schaal of in de rijstschaal van de elektrische stoomkoker.

Leg de fruitspiezen in de schaal en laat 1 uur marineren. Keer ze af en toe. Haal de spiezen uit de marinade en laat ze uitlekken

Leg de spiezen in het onderste en het middelste mandje. Dek de schaal met citroen en gember

af met huishoudfolie en plaats in het bovenste mandje. Doe het deksel erop en stoom 10-15 minuten.

Verdeel de spiezen over voorverwarmde borden en schep de saus erover.

Dien direct op met een dot crème fraîche naast de spiezen.

Benodigde Tefal producten