GEVULDE TOMATEN

GEVULDE TOMATEN

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 GROTE TOMATEN
  • 250 g CHAMPIGNONS
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • 250 g WORST
  • 30 g PANEERMEEL
  • OLIJFOLIE
  • ZOUT
  • PEPER

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht.

Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit.

Maak de champignons schoon en snij de onderkant weg.

Pel het teentje knoflook.

Doe de champignons en de knoflook in de keukenmachine met het ultrablade-hakmes en mix 30 s op snelheid 12.

Vervang het mes door de menger en voeg een scheutje olijfolie toe.

Start het stoofprogramma P1 op 130°C gedurende 10 min.

Na afloop van het programma verwijdert u de menger.

Voeg de gebraden worstjes en het paneermeel toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Meng de vulling met een spatel.

Leg de tomaten op een schaal en vul ze. Leg het hoedje op de tomaten en laat ze 40 min bakken.

TIP - Vervang de worstjes door restjes vlees of door half-om-half gehakt.

Benodigde Tefal producten