Garnalenspiesjes met toast en witte bonen

Garnalenspiesjes met toast en witte bonen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 12 rauwe grote garnalen, gepeld en gekookt
  • 4 dikke sneden bruin brood, geroosterd
  • 300 g witte bonen uit blik
  • 4 takjes droge rozemarijn, waarvan de blaadjes zijn verwijderd om ze als spiesjes te kunnen gebruiken
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 potje yoghurt
  • 50 ml pistache- of walnootolie

Bereidingswijze

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Leg de bonen en de ui in mandje nr. 1. Maak de spiesjes door 3 garnalen op elk takje rozemarijn te prikken.

Stoom de bonen en uien 15 minuten, gelijktijdig met je hoofdgerecht en je dessert. Open de stomer na 10 minuten en leg de spiesjes op de bonen. Doe weer dicht en druk op de Vitamin+-knop. Kook nog 5 minuten.

Doe de bonen daarna in een blender met zoveel yoghurt dat je een romige massa krijgt (let op dat het mengsel niet te dun wordt). Breng op smaak. Smeer het bonenmengsel op het brood en leg er een garnalenspiesje op. Besprenkel met pistache- of walnotenolie.

Benodigde Tefal producten