Gebakken asperges met aardbeien, balsamicoazijn en geroosterde bacon

Gebakken asperges met aardbeien, balsamicoazijn en geroosterde bacon

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 20 tot 24 groene asperges
  • 40 g Parmezaanse kaas aan een stuk
  • 2 cl balsamicoazijn
  • 150 g aardbeien
  • 8 plakjes bacon of spek
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Was de aardbeien en snijd ze in 2 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte.

Was de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af en verwijder de kleine blaadjes langs de stengel. Bak de plakken bacon bruin in de koekenpan. Neem ze uit de pan.

Doe wat olie in de pan. Bak de asperges goudbruin in de olie. Blus af met balsamicoazijn wanneer de asperges gaar, maar nog wel stevig zijn. Haal van het vuur. Doe de aardbeien erbij. Schep goed om, zodat ook de aarbeien met azijn bedekt worden.

Leg de plakjes bacon op de borden. Schik de asperges en aardbeien op de bacon.

Bestrooi met schaafsels Parmezaanse kaas, fleur de sel en peper. Besprenkel met wat olijfolie.

Benodigde Tefal producten